Hamar érkezett a segítség

2018.11.27. 16:53

Az Apáca Show alatt lett rosszul egy férfi – Szombathely polgármestere sietett a segítségére

A népszerű előadás szombati bemutatója alkalmával történt a sajnálatos eset, de szerencsére dr. Puskás Tivadar és felesége a közelben ültek, ezért segíteni tudtak.

Szalay Dávid

Fotó: VN-archív

Az októberben országos turnéra induló népszerű produkció, az Apáca Show Szombathelyre is megérkezett. Szombaton mutatták be az Arena Savariában: rengetegen választották hétvégi programként. A produkció első húsz percében sajnálatos eset történt. A színpadon minden rendben zajlott, de a nézőtéren egy férfi hirtelen rosszul lett, összeesett. Szerencsére Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar és felesége, dr. Mikó Katalin nem ültek messze, és rögtön segíteni tudtak. Dr. Puskás Tivadar részletesen elmondta a történteket:

- Még az előadás elején járhattunk, körülbelül húsz perc telhetett el. Az egyik biztonsági őr jött oda hozzám és a feleségemhez, majd kérte, hogy menjünk segíteni, mert rosszul lett egy néző. Körülbelül nyolc méterre ültünk az esettől, így ha oldalra figyelünk, és nem a darabot nézzük, akár láthattuk volna az ájulás pillanatát. Mire kiértünk a helyünkről a nézőtér mellé, a férfi már a földön feküdt, ájulásszerű rosszulléte volt, több ember is körülvette. A rendezők megkérdezték, hogy leállítsák-e az előadást, de nem éreztem szükségszerűnek ezt az intézkedést, mert nem zavarta a betegellátást.

A mozgóőrséget biztosító egészségügyi személyzettel együtt hordágy segítségével kivittük az előtérbe, ahol már stabil volt az állapota. Kértem, hogy hívják az Országos Mentőszolgálatot, és vigyék a sürgősségi ambulanciára kivizsgálásra. Akkor már kommunikálni is tudott a férfi, aki elmondta, hogy sajnos történt már vele hasonló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában