Kőszeg, Sárvár

2019.07.09. 07:00

Az egyhetes program átlépi Szombathely határait

A 35. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivált július 12. és 20. között rendezik meg. A belépők árából tíz százalék kedvezményt kapnak előfizetőink az ügyfélszolgálati irodáinkban.

Vas Népe

Szamosi Szabolcs orgonajátékát is hallhatjuk

Fotó: VN/FM

A Filharmónia Magyarország tölti meg programokkal a hetet, amelynek szemináriumi karmester mesterkurzusán most 12 hallgató vesz részt. Jönnek Finnországból, Amerikából és Kanadából is, hogy Hamar Zsolt vezetésével és a Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével megtanulják a karmester szakma fortélyait.

Szamosi Szabolcs orgonajátékát is hallhatjuk
Fotó: VN/FM

Színes fesztiválprogram is várja a közönséget. Július 12-én, a fesztiválnyitó hangversenyen a Grazioso Kamarazenekar játszik. Kőszegen 13-án az Oláh Dezső Trió, 14-én a Kéméndi Trió koncertezik a Főtéri Zenés Esték keretében. Július 15-én Sárváron a Zene Háza látja vendégül a Kéméndi Triót. Július 17-én 18 órakor az Agora-Savaria Filmszínházban Sipos József filmrendező Bartók című filmjét vetítik. Utána a rendező mesél a filmről, majd a folytatását láthatjuk, végül a Cinema Caféban a Párniczky Quartet mutatja be Bartók Electrified című albumát.

A Savaria Egyetemi Központban július 18-án 19 órától Sebestyén Márta és a Szent Efrém Férfikar lép fel. Július 19-én a karmesterkurzus zárókoncertjén fiatal tehetségek dirigálják a Savaria zenekart.

Július 20-án 17 órától fúvószenekari kavalkád helyszínévé alakul a belváros, 19 órától a Fő téren fúvószenekari koncertet hallhatunk. 21 órától orgonakoncert lesz a székesegyházban, ahol a homlokzat és belső tér az elhangzó művekkel harmonizáló színekben fog pompázni. Az orgonát Szamosi Szabolcs szólaltatja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában