A tiszteletben álló polgár

2019.08.02. 07:00

Az egykori tanácselnök elsőként vehette át a díjat, 90. születésnapján

Kiss Sándor nyugalmazott tanácselnököt köszöntötték 90. születésnapja alkalmából rendkívüli ünnepi képviselő-testületi ülésen. Az egykori városvezető a Sárvár tiszteletben álló polgára kitüntetés első díjazottja lett.

Pajor András

Kiss Sándornak Kondora István adja át a város kitüntetését

Fotó: Pajor András

A városháza nagytermében köszöntötte Kondora István polgármester Kiss Sándort, valamint a jelen lévő jelenlegi és egykori önkormányzati hivatali dolgozókat, továbbá az ünnepelt leányát és unokáját. A város képviselő-testülete a közelmúltban alapított kitüntetést Sárvár tiszteletben álló polgára elnevezéssel. Ezt a címet a polgármester egy ciklusban csak egyszer adományozhatja.

Az első díjazott, Kiss Sándor, 90. születésnapja alkalmából, a város fejlesztése érdekében végzett több évtizedes városvezetői munkája elismeréseként kapta meg az oklevelet és a hozzá járó címeres aranygyűrűt. Kondora István az ülésen nyújtotta át Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő emléklapját is 1968. augusztus 20-án városi rangot kapott Sárvár, és ekkor már Kiss Sándor volt a tanácselnök, aki húsz éven át dolgozott a város első embereként. Kondora István beszédében arról szólt, hogy Kiss Sándor élete összefonódott a város életével.

 

Kiss Sándornak Kondora István adja át a város kitüntetését
Fotó: Pajor András

Az ünnepeltnek és családjának Máhr Tivadar alpolgármester és dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző is gratulált és ajándékot adott át. Kiss Sándor meghatottan köszönte meg a kitüntetést. Mint mondta, örül, hogy harminc év után is gondoltak rá. Nem számított arra, hogy egy fideszes többségű testülettől vehet át elismerést, de nagyon jólesett neki. – Nagyon okos és jó dolognak tartom ennek a kitüntetésnek az alapítását, arra pedig, hogy én kaptam meg, nagyon büszke vagyok. Jóleső érzés, hogy a helyi városvezetés a 25 évemet így értékeli – szólt Kiss Sándor. – A rendszerváltás után Sárvár tovább fejlődött, és erre nagyon büszke vagyok, csak gratulálni tudok a város mostani vezetésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában