Falunap

2019.06.17. 07:00

Az ötödik kuruc nap Győrváron: csak győztesekkel

A ötödik Kuruc Családi és Gyermeknapot tartották meg szombaton. Kaczor Zsolt Mihály polgármester elmondta: a falunapot hagyományosan mindig június második hétvégéjén rendezik meg, amikor vége van az iskolának.

Budai Dávid

A tizenöt csapat között a Győrvári Léhűtők

Fotó: Szendi Péter

Ilyenkor gyakorlatilag megduplázódik, néha megháromszorozódik a falu lakossága, annyi a látogató. A színpadon számos előadó, a bográcsok mellett 15 főzőcsapat gondoskodott a hangulatról. Volt, ahol pacal rotyogott a kondérban, a győrvári csapat kolbászt sütött és pásztortarhonyát készített, a jánosháziak vaddisznópörköltet kínáltak dödöllével.

A tizenöt csapat között a Győrvári Léhűtők
Fotó: Szendi Péter

A falunap a szórakoztató programok és a gasztronómiai élvezetek mellett a sportot is népszerűsíti kispályás focitornájával, erre az idén tíz csapat nevezett, többen érkeztek Zalából, a főzőverseny győztese is egy zalai csapat, az egervári lett. – Nálunk mindenki kap díjat, serleget, emléklapot és aranyérmet is, így mindenki győztesként mehet haza – fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában