nemzetközi fesztivál

2018.06.27. 07:00

Bartók-szeminárium, ezúttal több izgalmas újítással

Július 14. és 22. között 34. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Bartók Szemináriumot és Fesztivált. A programok középpontjában Bartók A kékszakállú herceg vára műve áll. Idén száz éve mutatták be.

Tersztyánszky Krisztina

A Filharmónia Magyarország és a Savaria Szimfonikus Zenekar júliusban 34. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivált. Fotó: Unger Tamás / VN

 

A Filharmónia Magyarország és a Savaria Szimfonikus Zenekar júliusban 34. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivált. Fotó: Unger Tamás / VN

A bő egyhetes programsorozat gerincét a mesterkurzusok, szakmai előadások és Bartókot népszerűsítő koncertek sorozata alkotja. Idén azonban több izgalmas újítással áll elő a Filharmónia Magyarország. Július 15-én este táncházzal várják a közönséget a Fő téren, ahol kiállítanak egy A kékszakállú herceg vára ihlette installációt. A kurzus mintegy negyven hallgatója a világ több országából érkezik. Ezúttal négy kurzusvezető professzor keze alatt tökéletesedhetnek.

 

A dal és opera mesterkurzust Komlósi Ildikó, a fuvolát Ittzés Gergely, a zongorát Balog József, a karmesterkurzust pedig Hamar Zsolt vezeti majd. A kurzusvezető professzorok szólókoncerteken adnak számot tudásukról. 17-én Ittzés Gergely, 18-án Balog József lép közönség elé. Az utóbbin Vidovszki László Schroeder halála című művét mutatják be. A műhelymunka eredményéről 20-án ingyenes zárókoncerten adnak számot a hallgatók. Szabadtéri családi nap és dzsesszreflexiók is színesítik a programot. A július 22-i zárókoncerten a Savaria Szimfonikus Zenekar szerepel, Hamar Zsolt vezényletével és rendezésében két operaelőadást láthat a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában