Sárvári siker

2019.08.21. 11:30

Bekerülnek ezzel a Guinness-könyvbe

A fürdőtől indult a sörbicikli, és oda tért vissza: tizenhatan tekertek váltásban, több kört a városban, öt órán át.

Merklin Tímea

A fürdőtől indultak, oda értek vissza

Fotó: Horváth Balázs

Híres embereket is bevetettek a rekordkísérlethez, itt volt köztük Németh Lajos meteorológus, Szebeni István műsorvezető, Földesi János focista, Nagy Anett, a magyar női labdarúgás és a magyar futsal egyik legnagyobb ikonja.

De meghívásra együtt tekert a celebekkel a Vas Népe főszerkesztője, Lőrincz-­Farkas Eszter is, aki jó ötletnek tartotta a sörciklis mutatványt, és azért mondott igent a felkérésre, mert úgy vélte, ezzel a mozgás fontosságát is hangsúlyozni lehet.

A fürdőtől indultak, oda értek vissza
Fotó: Horváth Balázs

Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. igazgatója sikeresnek értékelte a napi programot: a tekerésről oklevelet kapnak majd, megörökítik a Guinness Rekordok Könyvében, nem mellesleg a vendégeknek is nagyon tetszett a „bulibiciklizés”.

 

A rekordállítás után fát ültettek a strandon, csatlakozva az akcióhoz, amelynek során Magyarország tízmillió, Sárvár tizenötezer fát ültet a környezettudatosság jegyében, a klímaváltozás egyre érzékelhetőbb hatásainak mérséklésére.

Végül focimeccsen csaptak össze a sárvári fiatalok és a médiaválogatott, az utóbbiak nyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában