a háromszázadik jön

2018.07.17. 10:00

Bérelt helye van a gersekaráti kötélugróknak a gyorsasági versenyeken

Ezen a nyáron teljesíti háromszázadik fellépését a Gersekaráti Kötélugró Diák Sportegyesület. A kötelesek hazai és nemzetközi bemutatókon, megyei és országos versenyeken szerepeltek, ebből állt össze több mint másfél évtized alatt ez a jelentős szám.

Pogács Mónika

A tagok nemcsak sporttársak, barátok is Fotó: Pogács Mónika

Gersekarát egyike a megye kötélugró központjainak. Az ott működő klub tagjai gersekaráti, telekesi, szemenyei, egervölgyi és hegyhátsáli gyermekek, fi atalok, akik közül egyre többen hódolnak az ügyességi, akrobatikus elemekre épülő sportnak.

– 2002 februárjában alakult egyesületté az akkor már két esztendeje működő csapat

idézte fel a kezdeteket Pintérné Nagy Éva, a gersekaráti Kötélugró Diák Sportegyesület vezetője. A másfél évtized alatt már csaknem kettőszáz fiatal töltötte a klubban hasznosan szabadidejét. – Az idei év különösen sikeres volt számunkra, mert az országos kötélugró diákolimpián az egyéni gyorsasági első hely mellett a gyakorlatok első helyét és az összetett bajnoki címet is sikerült megszereznünk. Így már két összetett országos diákolimpiai bajnoki címünk van Vörös Bálint és Pintér Éva jóvoltából – mesélte lelkesen Pintérné Nagy Éva.

A tagok nemcsak sporttársak, barátok is Fotó: Pogács Mónika

A csapatnak a diákolimpiák gyorsasági versenyének dobogóin „bérelt helye van”. 2014 óta minden évben van első helye a kategóriában a gerseieknek. A legeredményesebb versenyző Pintér Éva. Idén a gyorsasági versenyben 93 lépéssel diadalmaskodott, emellett egy magas pontértékű, nehéz elemeket tartalmazó gyakorlattal lett első. A kötélugrók egyik legnagyobb kihívása egyébként is a gyorsaság: harminc másodperc alatt kell a lehető legtöbbet ugrani, lépni, miközben a sportoló a kötelet hajtja. Pintér Évának egyszer már 97-et is sikerült így teljesítenie. – Bemutatóinkkal szereplünk falunapokon, sportrendezvényeken, iskolai gyermeknapokon, a szlovéniai Jenemena Fesztiválon is jártunk. A Pápai Játékfesztivál, a Vasvári Rétesfesztivál és a körmendi Európa Napok rendszeres résztvevői vagyunk – mondta az egyesületi vezető. A csapatot a helyi önkormányzat támogatja. Az egyesület emellett a szülők hozzájárulásával, fellépésekkel, pályázatokkal tartja fenn magát.

– Szívesen vesszük a meghívásokat bármilyen rendezvényre, hiszen kapacitásunk, műsorunk és nem mellesleg töretlenül nagy kedvünk van a fellépésekhez – tette hozzá Pintérné Nagy Éva. Azt is hangsúlyozta: épp a folyamatosan bővülő meghívásaik miatt nehéz meghatározni még, nyáron melyik lesz a háromszázadik fellépésük, de akkor biztosan nem maradhat majd el az ünneplés a csapat életében újabb mérföldkőnek számító eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában