A perenyeiek betleheme

2017.12.03. 21:24

Biczó Barnabás üveggravírozó rendhagyó alkotását mutatták be 

Meghitt adventi műsorral és rendhagyó betlehem bemutatóval hangolódtak a helyiek a karácsonyra szombaton este. 

Cseszkó Tamás

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket a zsúfolásig megtelt templomban. Fotó: Ohr Tibor

Zsúfolásig telt a Szent Ágota-templom szombaton este Perenyében. A legkisebbektől a legnagyobbakig sokan látogattak el az önkormányzat és a helyi egyházközség rendezvényére, hogy az advent idején az ünnepre hangolják a lelküket. A megjelenteket Imre Viktória, a település polgármestere, Gombos Bálint plébános és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a jelenlévőket a zsúfolásig megtelt templomban. Fotó: Ohr Tibor

Az est folyamán modern és klasszikus kórusművek csendültek fel, eredeti perenyei dallamokat hallhatott a közönség a középkorból, és a kiosztott kották segítségével a műsor végére az egész templom együtt énekelt. A helyi férfikar betlehemi játékkal tette még feledhetetlenebbé a rendezvényt. A műsor után leplezték le Biczó Barnabás üveggravírozó rendhagyó betlehemét a templom előtti téren. Az üveg és a fény izgalmas játékának köszönhetően igazán látványos értékkel gazdagodott a település.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában