Szakértői véleményre van szükség

2019.06.18. 07:00

Celldömölkön a város közlekedése volt fókuszban

Parkolásról, behajtásról, a forgalmi rend változtatásáról: a város közlekedési rendjének anomáliái adtak témát a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. Szakértő vizsgálódjon, hogy megfelelő döntés szülessen, ezt javasolja a testület, mondta el a polgármester.

Pajor András

Parkolásról, behajtásról, módosítási javaslatokról volt szó a képviselő-testületi ülésen

Fotó: Pajor András

Bár a város közrendjének helyzetét tárgyalta legutóbbi ülésén a celldömölki önkormányzat a rendőrkapitányság vezetője, dr. Palkó Andrea előterjesztésében, mégis a napirend tárgyalásánál a legtöbbet a település közlekedési helyzetéről esett szó.

Több utcában is módosításokat szeretnének elérni a mostanra kialakult, néhol megoldhatatlannak tűnő forgalmi viszonyok miatt. Ugyancsak a képviselők elé került az ülésen a Kisfaludy utca lakóinak kérése, amely szerint az ott élők ellehetetlenült parkolási lehetőségeit orvosolja a város. Aláírásgyűjtést is szerveztek kérésük alátámasztására.

Parkolásról, behajtásról, módosítási javaslatokról volt szó a képviselő-testületi ülésen
Fotó: Pajor András

A szűk utcában megfordulni és tolatni is nehéz, mivel az utcában több vállalkozás is működik, szintén bonyolítva a parkolást. A Kisfaludy utca jelenleg zsákutca, néhány éve ugyanis lezárták a városközpont felőli végét. Az esetleg megoldást jelentene, a közlekedési helyzetet részben rendezhetné, ha időszakosan engedélyeznék a behajtást, például akár csak munkaidőben. Ez irányt jelenthetne a szintén parkolási gondokkal küzdő Vörösmarty utca érintett szakaszának forgalmára is.

A belváros közlekedési rendjét több ponton is tervezett önkormányzati és lakosság által kezdeményezett változások miatt a képviselő-testület szakértő bevonását javasolta a tisztánlátás és a legoptimálisabb döntés meghozatala érdekében – jelentette ki Fehér László polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában