Átalakítás: a negyedén túl

2019.06.18. 07:00

Civil szervezetek költöznek majd az egykori fogadóépületbe Jánosházán

A bontással már végeztek az egykori fogadóépületen a városközpontban. A 200 millió forintos építkezéssel saját helyet, helyiségeket kapnak a jánosházi civilek.

Bakos Ágnes

Az alsó szinten lesz egy hatalmas közösségi tér – mondja Kiss András polgármester

Fotó: Unger Tamás

A régi galvánüzem épületét elbontották, annak helyén már körvonalazódik a 12 járműnek helyet adó parkoló. Megvan már az elektromos autók töltőjének a helye is – az állomással „töltőtérképre” kerül Jánosháza, ezzel pedig nem titkolt cél, hogy a 8-as főúton haladók betérjenek az autótöltés apropóján a városba.

Az alsó szinten lesz egy hatalmas közösségi tér – mondja Kiss András polgármester

Közben az egykori fogadó épületén födémcserén, ablakok cseréjén dolgoznak a 200 millió forintos támogatásból zajló építkezésen. – Az alsó szinten lesz egy hatalmas közösségi tér, fent pedig csoportszobák – mutatta Kiss András polgármester. Emlékeztetett: a helyi, nem mellékesen szép számmal működő civil egyesületeknek most nincs megfelelő tere.

Persze a művelődési házat használhatják, de 15–20 fős találkozásoknak az túl nagy. Itt saját helyiségeik is lesznek, akár eszközeik tárolására. A részleteket még nem dolgozták ki, de a polgármester nem tartja valószínűnek, hogy bérleti díjban gondolkodnának: önkormányzati támogatás lesz a helyiséghasználat a helyi egyesületeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában