Rongálás

2017.09.12. 19:51

Ellopták dr. Bubót – Az elkövetők bocsánatot kértek a csöngeiektől

Meglepő véget ért hétvégén a szüreti mulatság: néhány fiatal megrongálta a helyiek által készített utcai dekorációt. Sőt, egy bábunak lába kelt.

Boros Patrícia

- A térfigyelő kamerák rögzítették, hogy 1.23-kor bepakolták az autóba Dr. Bubót, 1.25-kor pedig a buszfordulónál három húsz év körüli fiatal megrongálta SpongyaBobot és társait – mesélte Nyéki Sándor, Csönge polgármestere, aki az eset után nyilvános levelet intézett a tettesekhez. – Miután a Facebookon beszámoltam a történtekről, megkeresett az egyik fiatal és bocsánatot kért a maga és a barátai nevében. Elmondta, szégyelli a történteket.

Fotó: Unger Tamás

Megnyugtattam, hogy nem lesz következménye az ügynek, illetve azt tanácsoltam, kérjenek bocsánatot a bábukat készítő hölgyektől. Ígéretet kaptam a srácoktól arra is, hogy rendbehozzák a tönkre tett dekorációs elemeket. Én is voltam fiatal, tudom, hogy mindannyian követünk el hibákat. Ez most velük is megtörtént, de becsületükre váljon, hogy jelentkeztek. Talán tanulnak az esetből és többet nem csinálnak hasonló butaságot. Egy brit író szerint „a megbocsátás sokkal több, mint elnézést kérni; ez egy döntés arról, hogy elengeded a sérelmet, és engeded, hogy a szeretet újra áradjon.” Mi megbocsátottuk a történteket, elengedtük a sérelmet. Sőt elmondtam a fiúnak, hogy bármikor szívesen látjuk őket a faluban – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában