Kelemen Tamás emlékére

2019.05.07. 07:00

Díjat alapítottak a vasvári Kardos-iskolában

Díjat alapított férje emlékére dr. Kelemen Mária. Az 50 ezer forinttal járó elismerést az általános iskola egy diákja kaphatja meg minden évben, először május 30-án adják át.

Pogács Mónika

Dr. Kelemen Mária és Sejberné Szabó Marianna

Fotó: VN/KLÁI

Néhai férje, Kelemen Tamás anyai nagyszülei vasváriak voltak, a családi kapocs okán sok időt töltöttek a városban – ezért döntött vasvári fiatalok támogatása mellett dr. Kelemen Mária. A müncheni Ludwig Maximilians Egyetem Finnugor és Uralisztikai Intézetének magyar lektora felkereste a Kardon László Általános Iskolát a díjalapítás ötletével Szerződésbe foglalták az elismerés megalapítását. A Kelemen Tamás-díjat évente egy diák kaphatja.

A magyar nyelv és irodalom, illetve az ének-zene tantárgyakban kiemelkedően teljesítő, a helyi kultúrát ápoló tanulónak jár majd a kitüntetés. Első alkalommal az iskola alapítványának gáláján, május 30-án a díjalapító személyesen adja át az elismerést az arra érdemes fi atalnak. – A későbbiekben a díjátadót a tanévzárókon tartjuk, ezt belefoglaltuk a szándéknyilatkozatba. Abban az is szerepel, hogy dr. Kelemen Mária nem szeretne beleszólni, hogy ki kapja a díjat. Az intézményvezetés és tantestület hozza meg a döntést – mondta el Sejberné Szabó Marianna, a Kardos László Általános Iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában