Napfény, csilingelés, koncertek és ugrálóvár

2019.06.03. 07:00

Dömölki Napok hatodszor, fakanállal és Templomszínházzal

Ezúttal az időjárás is kedvezett az eseménynek: a 6. Dömölki Napokat a középkori romtemplom és az evangélikus templom környékén rendezték meg.

Ölbei Lívia

A cigány. Működött a különleges térben

Fotó: Szendi Péter

Szombaton délután a városjáró piros dottó sokfelől hallható csilingelése is jelezte, hogy valami történik. A Dömölki Napok bevezetése mindenekelőtt arra utal, hogy Celldömölk, a mai város több hajdan önálló település(rész)ből jött létre, ezek közül is a legősibb, a városmag: Dömölk. Bizonyíték erre az Árpád-kori, 12. századi romtemplom, amely fekete kőfalaival a Mária-útnak is állomása. Ráadásul: Templomszínház.

A cigány. Működött a különleges térben
Fotó: Szendi Péter

A celli Soltis Lajos Színház ezúttal A cigány című Szigligeti-átirattal lépett föl itt. Ez az előadás nemcsak azért fontos, mert jól sikerült, hanem azért is, mert a Celldömölkre „szabott” történet fontos identitásképző erő. A Koptik Odó utca túloldalán tűzoltók strázsáltak, működött az ugrálóvár, itt rendezték meg Dömölki Fakanál címmel a főzőversenyt is. A győztes csapat: Szép Dániel, Orbán Bence, Szűcs Dávid. Estig váltották egymást a programok (a nosztalgiazenétől a mulatósig).

A győztesek: Szép Dániel, Orbán Bence, Szűcs Dávid
Fotó: VN/GS

Vasárnap az evangélikus templomnál felvonulással, piknikkel, operettel, táncházzal, koncerttel folytatódott Dömölk ünnepe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában