Nemes gesztus

2019.03.15. 07:00

Egy beteg vassurányi fiú álmát váltják valóra a Falco játékosai

Március 16-án a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttese a Csodalámpa Alapítvánnyal közösen teljesíti egy beteg gyermek álmát, aki szeretne a példaképeiként tekintett játékosokkal találkozni a Falco – Körmend vasi rangadó után. 

Fotó: Unger Tamás

Az Alapítvány kommunikációs szakértője, Felkai Márta és a sárga-feketék technikai vezetője, Pichler Gergely szervezték meg a találkozót, ahol a chron-betegséggel küzdő 8 éves Kolos egy névre szóló mezt és egy a csapat tagjai által aláírt labdát kap ajándékba. A Csodalámpa Alapítvány és a Falco KC ezzel a kívánságteljesítéssel szeretne örömet szerezni a kisfiúnak, s élményt adni neki, hogy ezáltal könnyebben vehesse a betegsége miatti akadályokat. Kolos egyébként a hónap végén ünnepli a 8. születésnapját, így ez a teljesítés külön ajándék a számára – írja a klub hivatalos honlapja.

A Vassurányban élő Kolos egy igazán mozgékony, 8 éves kisfiú, aki betegsége ellenére kosarazik és még táncversenyekre is készül. Példaképeinek tartja a Falco kosarasait, ezért azt kérte a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa Alapítványtól, hogy találkozhasson a csapat tagjaival a március 16-i mérkőzésük után.

- Játékosaink szívesen vállalták, hogy teljesítik a kérést, hiszen tudják, ez a különleges élmény segítheti a születésnapját nemsokára ünneplő kisfiút a gyógyulásában. A remélhetőleg hazai győzelemmel záruló rangadó után a Falco csapatának jelenlétében Váradi Benedek csapatkapitány egy aláírt labdát és egy névre szóló 10-es mezt is átad majd Kolosnak – tudta meg a falcokc.com Pichler Gergely technikai vezetőtől.

A vasi rangadón teljesülhet Kolos álma
Fotó: falcokc.com

Érdemes tudni, hogy a Csodalámpa Alapítvány az elmúlt 15 év alatt több mint 3500 álmot váltott valóra a támogatói segítségével, az országosan tevékenykedő csodacsapat tagjai a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesítésével biztatást és reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik a nem mindennapi élményekből erőt meríthetnek a betegségük leküzdéséhez.

- A Csodalámpa Alapítvány működése 15 éve alatt eddig már több mint 3500 életveszélyes betegséggel – leukémia, transzplantáció, izomsorvadás, CF stb. – küzdő 3-18 év közötti gyermek egyéni álmát váltotta valóra. Az évente 230-250 kívánságot az országos kívánságteljesítő hálózatán, a mintegy 150 önkéntes segítségével teljesíti. A kisebb gyerekek általában játékokat, trambulint, kerékpárt, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket, laptopot, telefont kérnek, ez utóbbiakkal tartják a betegágyból is a kapcsolatot a külvilággal. Mások szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney, Delfinárium -, vagy olyat tenni, amit csak álmukban reméltek –, igazi tankba beülni, hőlégballonozni, helikopterre szállni, vidámparkba, állatkertbe eljutni. A legemlékezetesebb kívánságok mégis azok, amikor a gyerekek példaképeikkel, ismert személyekkel szeretnének találkozni – mint például a pápával, Johnny Depp-pel, Michelisz Norberttel, Arnold Schwarzeneggerrel – vagy éppen arról álmodnak, hogy a televízió-sorozatok készítését megtapasztalhassák. A gyerekek erőt merítenek ezekből az élményekből és a csodalámpások hiszik, hogy ezzel segítenek nekik legyőzni a betegségüket – tájékoztatta a sárga feketék honlapját Felkai Márta, az Alapítvány kommunikációs szakértője.

A megvalósult álmokról készült beszámolók mindegyike olvasható a www.csodalampa.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában