Szent Iván-éji vigasságok

2018.06.22. 21:17

Elfordult a színpad, költözött a tűzijáték, kétnapossá bővült a szombathelyi rendezvény

Idén először már pénteken elkezdődtek a Szent Iván-éji vigasságok az Emlékmű és a Csónakázótó környékén, mi pedig megnéztük, hogy startol el a vasi megyeszékhely egyik legnagyobb programja, ahol évente akár harmincezer ember is megfordul.

Budai Dávid

Már Pénteken megkezdődött a mulatozás. Fotó Unger Tamás/ Vas Népe

Éppen negyed órával ezelőtt nyitottunk, mondta Farkas Mihály, aki Szabó Lászlót, a Németországból érkezett barátját látta éppen vendégül a szintén újdonságnak számító borligetben. Megtudtuk: nem aggódnak az eső miatt, az előrejelzések szerint jó idő lesz, az pedig, hogy kissé lehűlt a levegő, nem baj, mert a hőség amúgy sem kedvez a forgalomnak. Olyankor csak este látogatnak ki az érdeklődők.

Már Pénteken megkezdődött a mulatozás. Fotó Unger Tamás/ Vas Népe

Igaz, ez hagyományosan így van – ezt már Prieger Szabolcs, az Agora Kulturális Központ igazgatóhelyettese mondta, akit az újdonságokról kérdeztünk. Megtudtuk, a szolgáltatók évek óta kérték, hogy kétnapos legyen a rendezvény, hiszen egy napért nem szívesen kelnek útra. Így ha az egyik nap rossz idő van, még ott a másik. A látogatók esetében sincs ez másként, így remélhetőleg mindenki örömmel veszi az újítást.

 

A borliget mellett újdonság, hogy elforgatták a színpadot, és máshová helyezték a tűzijátékot. Ezúttal nem az emlékmű, hanem a termálfürdő mellől lövik ki a rakétákat. Minden más változatlan. És valóban: ahogy végigmentünk a forgalomtól elzárt ötszáz méteres szakaszon, ahogyan tavaly is, most is egymást váltották a pecsenyesütők és a legváltozatosabb játékok.

Lancsák Károly mesterszakács is készíti már a finomságokat
Fotó: Unger Tamás / VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában