24 órán belül lett megoldás

2019.05.23. 20:04

Elhárult az akadály, megműtik a Pornóapátiban élő beteg kislányt

Amint arról beszámoltunk, ritka betegsége, agyi értágulata van a hatéves Geosits Grétának, a szülei két éve keresték a gyógyíttatási lehetőségeit, hiába. Orvos volt, kórház volt, csak a háromnapos utógondozás helyét nem találták. Most azonban valami megmozdult.

Merklin Tímea

Visszakapták areményt: Geosits Gréta édesanyjával Geosits-Obersinner Klotilddal

Fotó: Horváth Balázs

Tegnap megjelent cikkünket 390 ember osztotta meg csak a vaol.hu-ról, számos segítő szándékú komment érkezett. A szülők is sok telefont, írott üzenetet kaptak, többen azt hitték, pénzzel segíthetnek. Délután jött a hír Budapestről, hogy a Honvédkórház együttműködési megállapodást kötött a Magyarországi Református Egyház által fenntartott Bethesda Gyermekkórházzal, amely biztosítja a hátteret, és nem csak a pornóapáti kislánynak, hanem annak a többi magyar gyereknek is, akik erre a fajta operációra várnak.

Visszakapták a reményt: Geosits Gréta édesanyjával Geosits-Obersinner Klotilddal
Fotó: Horváth Balázs

A műtétet vállaló Hudák István professzor hívta fel az édesapát, ­Geosits Norbertet, hogy tájékoztassa a lehetőségről. Geo­sitsék nagyon boldogok, és köszönik az emberek együttérzését, mindenkiét, aki egy telefonnal, egy jó szóval vagy akárcsak egy jó gondolattal támogatta az ügyüket. Óriásira nőtt a remény egyetlen nap alatt: a sikeres műtét után Grétának 99,9 százalékos esélye van a gyógyulásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában