Elismert szervezetek

2018.12.05. 11:30

Átadták az Év Civil Szervezete díjat

A közelmúltban rendezték meg a civil szervezetek baráti találkozóját, amelyre ezúttal a helyi civilek mellett a Szombathelyi Civil Kerek­asztal is meghívást kapott.

Tersztyánszky Krisztina

Az ŐR-NYÉK Hagyományőrző és Harcművészeti Alapítvány rendszeres résztvevője a szentgotthárdi történelmi napoknak

Fotó: VN-archív/Szendi Péter

A program fő eseménye hagyományosan az Év Civil Szervezete díj átadása, amelyet pályázat útján nyerhet el egy egyesület vagy alapítvány. 2017. évi kiemelkedő tevékenysége alapján a díjat az ŐR-NYÉK Hagyományőrző és Harcművészeti Alapítvány nyerte el. Tevékenységüket Pécsi József kuratóriumi tag mutatta be. Elmondta, hogy küldetésüknek érzik a X. századi magyarság eszközeinek, fegyvereinek, harcmodorának kutatását. Tevékenységük felöleli a magyar kultúra értékeinek (népzene, néptánc, népdal, képzőművészet), a magyar hagyományoknak, a lovas tradícióknak megőrzését, átörökítését.

Az ŐR-NYÉK Hagyományőrző és Harcművészeti Alapítvány rendszeres résztvevője a szentgotthárdi történelmi napoknak
Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Emellett pedig figyelmet fordítanak még Magyarország természeti kincseinek megőrzésére, a környezet védelmére. Szeretnék átadni a következő generációknak a magyar szellemiséget, a hagyományokra épülő, de a modern kor vívmányait is elfogadó gondolkodásmódot. A városi rendezvényeken felhívják a figyelmet a magyar kultúra sokszínűsé­gére.

– A jövőnk a gyermekeink kezében van. Segítsük őket a helyes irány megtalálásában és a jó döntések meghozatalában – mondta, majd hozzátette: – A 2017-es év kiemelt fontosságú volt az alapítvány életében, hiszen a Zöld Szentgotthárd programban a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával megvalósítottuk a Lovakrul… című nagy sikerű lovas napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában