Korszerűbb

2017.09.18. 10:00

Energiatakarékosították a gotthárdi járási hivatalt

Helyi védettséget élvez a Kossuth utca 7. sz. alatti épület, ahol a Szentgotthárdi Járási Hivatal működik. Most már nemcsak szép, hanem energiatakarékos is az épület, mintegy 80 millió forintot költöttek rá.

Bakos Ágnes

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőt mond a Szentgotthárdi Járási Hivatal felújított épületénél Fotó: Szendi Péter

Vas megyében összesen 1,1 milliárd forintból modernizálnak 11 kormányhivatali épületet – emlékeztetett Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott. A felújított vasi épületek sorában a tegnap avatott szentgotthárdi a hatodik: mintegy 80 millió forintból korszerűsítették.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott köszöntőt mond a Szentgotthárdi Járási Hivatal felújított épületénél Fotó: Szendi Péter

Vas megyében összesen 1,1 milliárd forintból modernizálnak 11 kormányhivatali épületet – emlékeztetett Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott. A felújított vasi épületek sorában a tegnap avatott szentgotthárdi a hatodik: mintegy 80 millió forintból korszerűsítették. – Széll Kálmán egykori pénzügyminiszter, majd miniszterelnök is büszke lenne az 1880-ban készült épületre – mondta a kormánymegbízott. Megköszönte az önkormányzatnak, Huszár Gábor polgármesternek, hogy a járási hivatal rendelkezésére bocsátották. Most hőszigetelték, felújították a homlokzatot, napelemes rendszert építettek ki – sorolta a komplex felújítás részeit Harangozó Bertalan. Már csak az épület egyes belső területei vannak hátra, várnak megújításra – tette hozzá. Az épületben szinte tapintható a hely szelleme, és fontos, hogy ez meg is maradjon – ezt már V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője fogalmazta meg az épület ünnepélyes avatóján. Azt mondta, méltó helyet kap a hivatalt használó közösség Szentgotthárd egyik legszebb épületében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában