Új fákat ültetnek a kivágottak helyére

2019.01.25. 07:00

Enyhülnek Szombathely parkolási gondjai

Parkolók épülnek a Bem József, Váci Mihály és Kodály Zoltán utca által határolt területen. A fejlesztésről még tavaly döntöttek.

SZMK

Lendvai Ferenc, dr. Puskás Tivadar, Illés Károly és Szemes Tibor főmérnök a bejáráson Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Átadta a város a kivitelezőnek azt a területet a Derkovits-lakótelepen, ahol új parkolóhelyek épülnek a következő hónapokban. Dr. Puskás Tivadar polgármester hangsúlyozta: ahogy azt az előző hónapokban a város vezetése megígérte, megkezdődik a parkoló építése. Hetvennégy parkolóhelyet alakítanak ki, figyelve arra, hogy minél nagyobb zöldfelületet megőrizzenek.

Lendvai Ferenc, dr. Puskás Tivadar, Illés Károly és Szemes Tibor főmérnök a bejáráson Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Elmondta azt is, hogy a meglévő fák közül tizenkettő kivágása elkerülhetetlen, de helyettük tizenhat újat ültetnek majd, valamint cserjéket is telepítenek – így marad zöldfelület a parkolóknál. Illés Károly alpolgármester hozzátette: a csaknem kétezer négyzetméteres területen tervezett munkálatok várhatóan május végéig tartanak majd, de az önkormányzat azután is folytatja majd parkolóbővítési programját. A beruházás öszszesen 68 millió forintba kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában