Turistákat, befektetőket is várnak

2019.12.04. 07:00

Értékes kőszegi perspektívák

Két nemrégiben megjelent kiadványt mutatott be Básthy Béla polgármester és Győrffy Gábor turisztikai menedzser. A sajtótájékoztatón elhangzott: az elmúlt időszakban sokan sokat dolgoztak azért, hogy Kőszeg értékeit mások is felfedezhessék.

Tóth Kata

Básthy Béla és Győrffy Gábor a tájékoztatón

Fotó: Cseh Gábor

„Kőszeg és környéke a kedvenc szegletem”, jelenti ki a Turista Magazin főszerkesztője, Nógrádi Attila téli, összevont lapszámuk előszavában. Magyarország legnagyobb természetjáró magazinja most hetven oldalon foglalkozik az Alpokalja ékszerdobozával. Győrffy Gábor úgy fogalmazott, öröm, hogy úgy értelmezték a térséget, ahogy a helyiek: a történelmi belvárosi séta mellett megjelenik a Pinka-szurdok, megjelennek a bozsoki Kalapos-kövek, a Kőszegi-hegység rejtett értékei; Kőszeghegyalja és a Répce-mente kerékpáros lehetőségei és a lékai vár.

Básthy Béla és Győrffy Gábor a tájékoztatón
Fotó: Cseh Gábor

Básthy Béla polgármester a város nemrég megjelent befektetési és vállalkozásösztönzési kiadványát ismertette. A magyar és angol nyelven is elérhető informatív füzet feltérképezi a város pozitív adottságait: a már javult és jelentősen fejlődő közlekedési-megközelítési viszonyokat, a gazdag oktatási-képzési kínálatot. Tartalmaz kimutatásokat a népességről, a munkaerőpiacról, a gazdaság helyzetéről és azokról a területekről, amelyeken van lehetőség a fejlesztésre. A befektetes.koszeg.hu oldalon is elérhetők az említett lehetőségek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában