jótékonyság

2018.12.06. 17:30

Estétől reggelig tele a lakás gyerekekkel – Majtényi Zsolt és családja még sohasem volt nyaralni

Tíz gyermekükkel egy lakótelepi egy plusz két fél szobás lakásban élnek, és azt mondják, megvan minden boldogságuk. Majtényi Zsolt családjának is szeretnénk segíteni a jótékonysági koncerttel, amit Szabó Tibor színművész ad december 9-én 18 órától a színházban.

Merklin Tímea

Majtényi Zsolt és a felesége Zsanett 21 éve vannak együtt. Mindketten nagycsaládból származnak, szerették volna továbbadni ezt az élményt. A legnagyobbik fiú, Gábor (21) nemrég elköltözött albérletbe, saját keresete van, szakácsnak tanult. Otthon vannak még kilencen: Vivien (18) csomagoló a cumigyárban, Szandra (15) szakközépiskolába jár, Zsolt (13), Petra (11), András (8) a Derkovits iskolába járnak, Péter (6), Gabriella (5) a Hétszínvirág óvodába. Az ikrek, Balázs és Tünde egyévesek. A szülők meglepődtek, amikor kiderült, hogy ikreik lesznek, egyikük családjában sem voltak. Soha egy pillanatra sem bánták meg, hogy ennyi gyereket vállaltak, de most „befejezték”, mert Zsanett már 39, Zsolt 48 éves.

Majtényi Zsolt, a felesége Zsanett és „gyerek hadsereg” – tizenegyen laknak egy plusz két fél szobában Fotó: Horváth Balázs

Hatalmas öröm velük együtt lenni, nagyon sok szeretet van bennük. Minden gyerek más és más. Naptárt vezetünk, hogy kinek mikor van edzés, Zsanett kíséri őket focira, kézilabdára, addig a nagylányok vigyáznak az ikrekre – meséli az apuka, aki négy műszakban dolgozik, de ő is szívesen vigyáz a gyerekekre. Pályáztak nagyobb önkormányzati lakásra, szeretnének a nyolcadik emeleti 55 négyzetméteres lakás helyett egy négyszobásat, de nem kaptak.

A gyerekek reggel másfél órán keresztül váltják egymást a fürdőszobában, mire el tudnak indulni. Napközben nincs gond, mert mindenki iskolában, óvodában van, este héttől „megtelik” a lakás. Nyaralni még soha nem voltak, kétszer jártak az állatkertben. Arról álmodnak, hogy vesznek egyszer egy hétszemélyes autót. Addig pedig mennek szépen a szorgos mindennapok: az anyuka főz – ahogy mondja – a „gyerek hadseregnek”, szeretnek itthon enni. A nagylányok segítenek a kisebbeknek elvégezni a házi feladatokat, de az anyuka, apuka is odaül a lecke mellé. Fontos, hogy a gyerekek a lehető legjobban teljesítsenek. A családfő is szívesen készít ételeket, a gyerekek maguktól jönnek, hogy mit segíthetnek, olykor azon veszekednek, hogy ki fér oda az asztalhoz, például a panírozásnál, aztán ők mosogatnak, törölgetnek. Házimunka közben beszélgetnek mindenről, fociról, iskoláról. A szülők azt mondják, ritkán zördülnek össze, ha mégis, egy óra múlva már béke van, egy valamiben mindig egyetértenek: a gyereknevelésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában