Valódi vitát – valódi jelöltekkel

2019.09.03. 21:50

Ezért maradt távol a polgármester-jelölti vitáról Balázsy Péter

Polgármester-jelölti vitáról egyeztető fórum szervezését jelentette be Molnár Miklós alpolgármester. A hétfői találkozón nem vett részt Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP által támogatott polgármesterjelölt. A miértről kérdeztük a politikust. 

Vas Népe

Dr. Balázsy Péter: A következő hetek a személyes találkozásokról szólnak Fotó: UT

Koczka Tibor jobbikos jelölt és a szocialista Nemény András, az Éljen Szombathely! jelöltje jelent meg a Molnár Miklós által kezdeményezett vitáról egyeztető fórumon hétfőn.

Távol maradását Balázsy Péter a következővel magyarázta: – A szombathelyi ellenzék évek óta azt harsogja, hogy mennyire egységes. Azonban most a megosztott ellenzék két jelöltje verseng egymással, miután a Jobbik, Koczka Tibor és Molnár Miklós kiugrott az átmeneti többségből. Jó volna, ha először saját szavazóik számára tennék egyértelművé, ki is az ellenzék polgármesterjelöltje. Ha ezt a kérdést sikerül eldönteniük, utána lehet bármi másról beszélni. Ennek az ellenzéki hangulatkeltésnek csupán a választók megtévesztése a célja.

Balázsy Péter azt mondja: a labda az ellenzék térfelén pattog. Ha az ellenzék befejezi ezt a politikai színjátékot, és eldöntik, hogy ki a valódi ellenzéki jelölt, azzal ő készen áll a „megmérettetésre”, a nyilvános vitára. Nincs értelme a vitának két olyan ellenzéki jelölttel, akik mögött ugyanaz a személy áll.

Egy dologban azonban biztosak lehetnek a szombathelyi polgárok: a város jövőjéért mindenre készen áll.

Balázsy Péter elmondta, az említett okon kívül azért sem tudott megjelenni a fórumon, mert néhány órával korábban közölték vele a pontos időpontot, amikor neki már megbeszélt programja volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában