Szakmai tanulmányút

2019.02.11. 14:31

FeHoVa hermanos vadásztanulókkal

A fővárosi Hungexpo területén rendezték meg a 26. Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítást. A szombathelyi Herman Ottó Szakgimnázium erdész-vadász tanulói a nyitónapon szakmai tanulmányút keretében vettek részt a rendezvényen. Mindannyian rengeteg élményt és tapasztalatot szereztek.

Civil/Szerdahelyi Török Miklós

A szombathelyi diákok lőtudományukat is ellenőrizhették az izgalmas kiállításon

Fotó: VN/SzTM

A diákokat a Szombathelyi Erdészeti Zrt. standjánál Pukánszki Zoltán fővadász és Schrammer Adél vadászati

koordinátor köszöntötte. A szakemberek tájékoztatást adtak a nyári szakmai gyakorlatok erdészeti-vadászati lehetőségeiről. A tanulók lelkesedéssel fogadták a fővadász meghívását az idei vérebvezetői gyakorlásokra.

A diákok ezután a mindig színvonalas trófeakiállítást tekintették meg. A bemutatónak része volt az az összeállítás, amely a vadon élő állatok küzdelme során elpusztult egyedek trófeáit – köztük vasi különlegességeket is – kínált az érdeklődőknek. Nagygeresd határában például két őzbak a sutákért való küzdelemben úgy akasztotta össze az agancsát, hogy még a trófeák kikészítése után sem lehetett szétszedni őket – különleges, közös, bemutatni való trófea készült belőlük.

A szombathelyi diákok lőtudományukat is ellenőrizhették az izgalmas kiállításon
Fotó: VN/SzTM

Miközben a diákok sorban álltak az A pavilonban kialakított lőtéren lőtudományuk felmérésére, tapsolhattak a preparátorverseny díjazottjainak is. Ezek után az erdőgazdálkodás fizikai munkáit segítő gépek bemutatóján vettek részt, majd ki-ki érdeklődése szerint a kutyás programokat – vagy a horgászati pavilont kereshette fel.

A budapesti kiállításon szerzett tapasztalatok jól egészítették ki az iskolában tanult elméleti és gyakorlati tananyagot: a budapesti tanulmányi kirándulás minden bizonnyal valamennyi szombathelyi diák hasznára válik.

Civil/Szerdahelyi Török Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában