széllökés

2018.06.09. 05:29

Feldőlt egy toronydaru Sárváron a viharban (Frissítve!)

Péntek éjjel a heves viharban egy nagy széllökés feldöntött egy több mint 30 méter magas toronydarut Sárváron, a Nádasdy utcában.

Simon István, Pajor András

Fotó: Simon István

 

Fotó: Simon István

A hatalmas szerkezet két lakóház közé dőlt be, mindkét házban otthon voltak a lakók, de szerencsére senki nem sérült meg.

Fotó: Simon István

A toronydaru a városi sportcsarnok területén zajló építkezésnél állt.

Frissítés:

A péntek éjjeli heves viharban a szél ledöntötte a sárvári Nádasdy utcában multifunkcionális csarnok építkezésének egyik toronydaruját. A tragédia néhány méteren múlott, ugyanis a daru gémje két lakóház közé zuhant. A szerkezet többtonnás beton ellensúlya a ház előtti járdába csapódott egy méter mélyen a földbe fúródva.

A hatalmas, harmincméteres daru Kóbor Zsolt háza mellé csapódott be pár méterrel. A munkából tért este haza és a kezdődő vihar miatt áramtalanítottak. A család lefekvéshez készülődött úgy tizenegy óra felé, hallották az erősödő szélben a fák suhogását, majd a a semmiből egy „oltári” dörrenést tapasztaltak. Azt hitték földrengés volt, majd csak lassan eszméltek a fal mellé esett fémszerkezet láttán. – Utólag visszagondolva, a feleségemmel már a felállítása után beszéltük, mennyire zavaró, hogy rálóg a házunkra ez a daru – mondta el Kóbor Zsolt.

Kóbor Zsolt és kislánya az összedőlt fémszerkezettel, az ő lakásuk mellé csapódott be a toronydaru Fotó: Pajor András

A szomszédok elmondása szerint az építkezés biztonsági őre arról számolt be, látta ahogy a szélrohamokban a daru megbillent, aztán már el is dőlt a házsor irányába. Nemrég kezdődött el a városi sport és kulturális központ kivitelezése. Az alapozási munkák végeztével alig napokkal korábban telepítették a két emelőszerkezetet a helyszínre. Ezek közül dőlt össze a lakóházakhoz közelebbi daru a széllökésektől.

Fotó: Pajor András

A Nádasdy utca érintett szakaszát lezárták, a műszaki mentés előkészítése megkezdődött. Az utcában szünetel az áramszolgáltatás a balesetben leszakadt villanyvezetékek miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!