Programtipp

2019.07.10. 16:33

Fesztiválok és túrák Ausztriában

A következő hetek is tartogatnak turistacsalogató programokat Ausztriában, klasszikus zenével, múzeumlátogatással, fesztivállal.

Nemes Judit

A Fertő tó partján fekvő Ruszt bővelkedik bringás és hajós programokban

Fotó: Vas Népe

Július 13-ig tart a Kőszeghez közeli Lékán/Lockenhausban a kamarazenei fesztivál, amelynek évek óta hagyományosan a vár ad otthont, valamint kiegészítő helyszínként a helyi római katolikus plébánia­templomban is zajlanak koncertek.

Kismartonban/Eisenstadtban burgenlandi szerelmespárokat bemutató kiállításra várják az érdeklődőket egész nyáron és ősszel hétvégente a Landesmuseumban. A tárlatot péntektől vasárnapig, 10 és 18 óra között lehet megtekinteni.

Nagyfalván/Mogersdorfban vezetett kenutúrákra várják az érdeklődőket nyáron, minden hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap 10 és 14 órától. Találkozó a Gasthaus zum Türkenwirtnél.

A Fertő tó partján fekvő Ruszt bővelkedik bringás és hajós programokban
Fotó: Vas Népe

Ruszton/Ruston romantikus vitorlázásra a naplementében hívják a párokat júliusban és augusztusban 18 órától. Találkozási pont a Seerestaurant Katamaran. Hajós körtúra indul – szintén Rusztról – mindennap 10.30-tól 13.30-ig a Fertő tavon. Az oldtimer traktorok kedvelőinek túrát indítanak keddenként, csütörtökönként és szombatonként a Lehner-Horvath borudvarból a környékbeli szőlőhegyre, ahol egy régi pincénél borkóstoláson vehetnek részt a kirándulók. Biciklivel Ruszt körül címmel szerveznek kirándulást a központból indulva a település környékén minden csütörtökön 10 órától 12.30-ig. Pátfalun/Podersdorf am ­See­ben a nyári hónapokban minden kedden 7–13 óráig kirakodóvásárt tartanak a Fő téren.

Sopronkeresztúr/Deutsch­kreutz településen vörösborfesztivált rendeznek július 11-től 13-ig: a környékbeli és távolabbról érkező borászatok kínálják nedűiket a főutcán, valamint megnyitják portáik kapuját a látogatók előtt a helyi borosgazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában