SZOMBATHELY

2017.09.10. 23:03

Finom ételekkel versenyeztek a hívásfogadók

A kapros harcsapaprikás lett a legfinomabb a nélkülözhetetlen munkát végző hívásfogadók főzőversenyén.

Budai Dávid

Foto:

A Szombathelyi Hívásfogadó Központ rendezett főzőversenyt szombaton a tűzoltók Petőfi telepi gyakorlópályáján. Nemcsak a hívásfogadó központ munkatársai ragadtak fakanalat: a meghívottak között voltak rendőrök, katasztrófavédők, mentők, valamint a honvédség, az adó- és vámhivatal, a büntetés-végrehajtási intézet és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. munkatársai is.

- Olyan úttörő vállalkozást kezdtünk el a 112-es segélyhívóval, amelyre az Amerikai Egyesült Államok 911-es központjának vezetője azt mondta, hogy ezt a rendkívül korszerű szolgáltatást nyújtó rendszert ők is szívesen látnák otthon – idézte fel emlékeit köszöntőjében dr. Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes. Hozzátette: – Eddig mintegy 16 millió hívást fogadtunk, és én ott voltam a szombathelyi hívásfogadó központban, amikor az első éles hívás érkezett, mindenki remegő térddel ült és várta, hogy mi fog történni – mondta. – Kevés olyan munkakör van ma Magyarországon, ahol ha valaki félrehall valamit, Baja helyett Vaját hall, akkor elveszíti a munkáját

- utalt a múlt héten, szerdán történt tragédiára a rendőrfőkapitány-helyettes, amikor egy hívásfogadó operátor rossz városban értesítette a mentőket, és végül egy fiatal nő elhunyt. – Ne legyen senki abban a hitben, hogy bármikor lankadhat a figyelem! Minden egyes hívás mögött olyan emberek állnak, akik segítségre szorulnak. Lehet 16 millió jó hívásunk, ha egyetlen egyet elhibázunk, nehezen tudjuk megvédeni magunkat. Rutinból feladatot végrehajtani nem lehet.

Rendkívül felelősségteljes munkát végeznek, amit az egész ország elismer. A rossz szándékú kritikát nyugodtan engedjék el a fülük mellett! Ha minden munkakör ilyen lenne Magyarországon, akkor a közigazgatásnak sok területén sokkal professzionálisabb munkát végeznének. Az a munka, amelyet önök végeznek, Magyarország biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen. Ma viszont ne dolgozzanak, érezzék jól magukat- zárta beszédét Halmosi Zsolt. A jó hangulatú összejövetelen 12 csapat mérte össze tudását, végül a zsűri döntése alapján az első helyezett a NAV csapata lett egy kapros harcsapaprikással, amelyet juhtúrós gombóccal tálaltak. Második helyezést értek el a hívásfogadó központ I. műszakjának munkatársai szarvaspörköltjükkel. A dobogó harmadik fokára a rendőrség tevékenységirányítási központjának csapata állhatott: vargányás, csülkös marhapörköltet készítettek. Az biztos, hogy aki kilátogatott a rendezvényre, nem maradt éhen. Lehetett kóstolni vadpörköltet, kakaslevest, babgulyást, lecsót és sertéstokányt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában