Gála

2019.04.01. 11:30

Fölszállott a páva – örömtáncot jártak Szombathelyen

Nép­ze­néről, néptáncról szólt a szombat este a sportházban. Ifjú és még fiatalabb tehetségek mutatták meg tudásukat a népes közönségnek.

VN

Szombathelyi vendégségben jártak a Fölszállott a páva televíziós népzenei tehetségkutató műsor szereplői.

Az estét a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola művészeti iskolájának néptáncosai nyitották: minden korosztály megmutatta, hol tart a néptánctanulásban. Profi előadók már a legkiseb­bek is, ezt láthatta a szép számmal összegyűlt közönség. A körjátékokat, pá­ros és szóló tánc­elemeket teljesen természetesen adták elő a gyerekek, mintha csak a maguk örömére táncolnának, nem pedig sok-sok kíváncsi szempár követné mozdulataikat. A „bemelegítés” után léptek színre a „nagyok” az Agora Szombathelyi Kulturális Központ szervezésében.

 

Koczka Tibor, Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere az est során a város köszönő­csomagját adta át a Debrecenből, Győrből, Szentesről, Budapestről is érkezett vendégeknek, és dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is köszönetet mondott a fellépőknek. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária elnök a Brodszky Ferenc keramikusművész által készített emlékplakettel Molnár Bence, Veres Michaela, a Szabó legények és a Szökős Néptáncegyüttes fellépését jutalmazta.

Az előadásokat természeten táncház követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában