Ha részeges a Katica

2018.08.07. 07:00

Forraltboros hajdinatorta a felsőszölnöki Gáspár Vera néni receptje alapján

A Részeges Katica (forraltboros hajdinatorta) könnyen elkészíthető, amelyet a forralt bor zamata tesz még különlegessé.

Horváth R. László

Egy szelet a Részeges Katicából Fotó: HRL

A felsőszölnöki Gáspár Vera néni receptje a következő. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy 30-32 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütöpapírral. Három keverőtál kell. Az egyikben forgassunk össze 15 dkg hajdinalisztet 3 dkg búzarétesliszttel és egy csomag sütőporral. A nyolc tojást válasszuk szét, a fehérjét egy evőkanál cukorral, egy csipet sóval verjük habbá. A tojássárgákat keverjük ki egy evőkanál cukorral, és öntsük hozzá a lisztes keveréket. Lazítsuk a tojásfehérje felével, majd a maradék tojásfehérjét óvatosan keverjük hozzá. Öntsük a formába, és 10-12 perc alatt süssük meg. Közben készítsük el a forralt bort: egy liter borhoz tegyünk egy csésze vizet, cukrot, tört fahéjat, pár szem szegfűszeget. A hajdinatortát hagyjuk a sütőben langyosra hűlni, majd a forralt bor felével locsoljuk meg.

Egy szelet a Részeges Katicából Fotó: HRL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában