Falusi verseny

2019.07.22. 07:00

Fúrtak, fűrészeltek és sámlin morzsoltak Szakonyfaluban

A Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat ötödik alkalommal rendezte meg a múlt századi hagyományok megismerését is szolgáló Parasztolimpiát.

Civil/Horváth R. László

Fasching Irén vezetésével készülnek a bálagurításra

Fotó: VN/HRL

– Ma már szinte csak tájházakban vagy mezőgazdasági múzeumokban lelhetők fel azok az eszközök, amelyek a mai nap feladatainak kellékei – mondta Illés József, a nemzetiségi önkormányzat tagja. Azt már a játékos sportverseny szervezője, a közelmúltban A Rába-vidékért díjjal kitüntetett Nemes László tette hozzá, hogy hat feladat várt a négytagú csapatokra, s örömét fejezte ki, hogy a község nyugdíjas hölgyei is részt vettek a megmérettetésen.

Fasching Irén vezetésével készülnek a bálagurításra
Fotó: VN/HRL

A hatpróba résztvevői farkasfogú kétkezes fűrésszel kuglit szeltek, duplaméteres körbálával szlalomoztak, sámlin ülve kukoricát morzsoltak. De nem maradt el a lopótökös borlopás, valamint az amerikánerrel való lyukfúrás sem. A feladatsort a taligatolás zárta.

Itt mindenki győzött: élményekkel gazdagodott. A jók közül a legjobbaknak a néptánccsoport kvartettje bizonyult: Illés Noémi, Reibling Bálint, Krajczár Attila és Nemes Máté bizonyította, hogy a táncon kívül nagyon értenek a bálahordáshoz és a borlopáshoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában