Ajándék a tűzoltóktól

2018.11.28. 11:30

Füstérzékelőt ajándékba – Vajda Jánosékhoz került az első

Megajándékoztak egy családot tegnap a szombathelyi tűzoltók: a Ne gyújtsa, gyűjtse! kampány részeként füstérzékelőt szereltek fel a Vajda család otthonában.

Nemes Judit

Göncz Szabolcs, Bősze György, Vajda László

Fotó: Horváth Balázs

Szeptember közepén indította el a katasztrófavédelem a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-vel közösen a Ne gyújtsa, gyűjtse! elnevezésű kampányát. A kezdeményezés részeként a füstérzékelő népszerűsítését tűzte ki a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, mivel egy ilyen szerkezet azonnal működésbe lép, amint füstöt érzékel, 85 decibeles hangjelzéssel hívja fel a figyelmet a veszélyre. A lakók így azonnal megkezdhetik a kisebb tüzek eloltását, ha pedig erre nincs lehetőségük, gyorsan el tudják hagyni a házat.

Göncz Szabolcs, Bősze György, Vajda László
Fotó: Horváth Balázs

Egyed László tűzoltó alezredes, szóvivő elmondta: olyan embereket szerettek volna készülékhez juttatni, akik szociálisan hátrányos helyzetben vannak – vagy tűzbiztonság szempontjából érzékeny helyen laknak. Hozzátette: jó kapcsolatot ápolnak a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületével, rajtuk keresztül jutottak el három egyesületi taghoz; közülük először Vajda Lászlóékhoz látogattak el. – Biztonságérzetet ad, hogy füstjelző működik a lakásban. Korábban is szerettünk volna egyet felszerelni, most az egyesület révén sikerült ezt megvalósítani – mondta el Vajda László. A következő napokban két további családnak ajándékoznak füstjelzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában