mi lehet az oka?

2019.07.06. 08:02

Halpusztulás az Abért-tóban?

Péntek este egy nyilvános facebook posztra lettünk figyelmesek, amiben azt írták, több mázsa elpusztult hal van a tó környékén.

vaol.hu

Fotó: facebook

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a következőt válaszolta az aggódó kommentelőknek:

Kedves Ferenc és Hozzászólók! 16.00-kor kaptunk bejelentést, hogy döglött halakat látnak az Abért tavaknál. Tegnapi napon este halászati őr kollégák gyűjtöttek össze elhullott egyedeket. Az elhullás oka nem ismert, de azt tudni kell, hogy a nagy hőség nem kedvez a halaknak. Az elhullott halak többsége (98 %) tájidegen ezüstkárász és néhány süllő, csuka. A bejelentést követően kollégám azonnal a helyszínre ment és kb 15-30 db halat tudott összeszedni...többet nem észlelet.. Az elmúlt napokban elhullott halmennyiség a tóban lévő halak mennyiségéhez képest nagyon csekély. példa: egy versenyen fognak 2 X 3,5 óra alatt a pecások 1600 kg halat, akkor képzelheti mindenki mennyi hal van a tóban. Nem szép látvány, ezért ahogy tudjuk összeszedjük, de ez a természet rendje, ahol falu van ott temető is. Ha hivatalos értelembe vett tömeges halpusztulás észlelünk, akkor azonnal megtesszük a szükséges hivatalos intézkedéseket. Kérjük addig is megértésüket, illetve ha nagyobb mennyiségben tapasztalnak elhullást, akkor a facebook helyett keressék bizalommal Szövetségünket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában