Gyermeknapi kívánság

2019.05.25. 16:00

Három család járhatta körbe a tűzoltóságot

„Tüzoltó leszel s katona!” – József Attila versének részlete sok kisfiú álomhivatását foglalja össze. Ezek a gondolatok ma sem elavultak: három apró fiúcska kívánsága volt, hogy megnézhesse a tűzoltóságot.

VN

Fotó: Unger Tamás

Gyermeknapi felhívásunk közzétételénél biztosra vettük, hogy tűzoltókhoz köthető kérésből nem lesz hiány. Három apróság: Oswald Gergely, Szaniszló Attila és Horváth Erik Márk kérte szüleit arra, tolmácsolják felénk kérésüket, amit örömmel váltottunk valóra. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál a Vas Népe megkeresésére azonnal rábólintottak a gyermekek fogadására.

 

Három család érkezett a tűzoltóságra, az elején még megszeppenve, majd annál nagyobb lelkesedéssel ültek bele az autókba, próbálták fel a sisakot, sőt, próbariasztást is megfigyelhettek az apróságok és testvéreik. Gergő és Attila le sem tagadhatta volna rajongását a lánglovagok munkája iránt: egyikük Sam a tűzoltó pólóban, másikuk jelmezben jött a látogatásra testvérével, a kétéves Alinával. A gyermekeket Egyed László tűzoltósági felügyelő vezette körbe a szertárakban: a tűzoltó alezredestől sok információt kaptak munkájukról, felszereléseikről.

A kicsik legjobban a szertárba vezető rúdon való csúszkálást és a tűzoltóautó kipróbálását élvezték, a vezetés végén hatalmas mosollyal az arcukon hagyták el az igazgatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában