Színházak, tánccsoport, énekkar

2019.05.09. 07:00

Három vasi szervezet is kap támogatást

A három Vas megyei támogatott összesen 42 millió forintot kap az idei működési pályázat eredményeként az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Most tették közzé a kedvezményezettek listáját.

Vas Népe

Jancsi és Juliska a Soltis Lajos Színház előadásában

Színházak, tánccsoportok, zeneművészeti egyesületek, szervezők és művek forgalmazói között ítélt oda működési támogatásokat az Emmi.

A szabadtéri színházak kategóriájában 18 millió forint támogatással szerepel a kőszegi Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház: programok és működés a támogatott terület, látható az Emmi közleményében.

Ugyanebben a döntési sorban, csak a színház II. kategóriában támogatott a celldömölki Soltis Lajos Színház Művelődési Egyesület, programokra és működési kiadásokra a tárca 18 millió forintot ítélt meg.

A minősítéssel nem rendelkező zeneművészeti szervezetek kedvezményezettjei között is van vasi: a Capella Savaria Egyesület 6 millió forint működési támogatással 2019-re.

Ugyanerre a forrásra pályázott a kőszegi Concordia Barátság Énekegyesület is, de nem tartozik a pályázói körbe, nem jogosult erre a támogatási formára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában