tűzoltók avatkoztak be

2019.07.24. 14:15

Hat tűzeset és öt műszaki mentés adott feladatot kedden a vas megyei tűzoltóknak

A szombathelyi, sárvári, körmendi hivatásos, a csepregi önkormányzati és a jánosházi, szombathelyi, táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók avatkoztak be a káreseményeknél.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Illusztráció

Jánosházán a Széchenyi utcában a sárvári hivatásos és a jánosházi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget a mentőszolgálatnak, és az épület tetőteréből egy várandós kismamát hoztak le és adtak át a mentőknek.

Nemeskolta külterületén egy kavicsgödörben illegálisan lerakott hulladék égett, a tüzet szombathelyi hivatásos tűzoltók, helyi munkagép segítségével eloltották.

Körmenden a IV. Béla Király utcában egy könnyűszerkezetes épület tetőszerkezetében keletkezett tűz. A körmendi hivatásos tűzoltók a födémszerkezet megbontását követően a tüzet eloltották.

Vát külterületén, a 88. sz. főúton egy személygépkocsi árokba hajtott, a sárvári és szombathelyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanítoták, majd a területet a rendőrségnek átadták. Személyi sérülés nem történt.

Szombathely külterületén, a 87-es sz. főút mellett 15 m2-en száraz-fű égett. A tüzet a szombathelyi hivatásos tűzoltók oltották el.

Gérce külterületén 2 személygépjármű és egy nyerges vontató ütközött. A balesetben egy személy sérült meg. A sárvári hivatásos tűzoltók a személyautók áramtalanítását végezték el. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben.

Csepreg külterületén, a Répce árapasztó partján száraz fű égett kb. 500 m2-en. A tüzet a csepregi önkormányzati tűzoltók oltották el.

Hegyfalu, Damjanich utcai vasúti átjáróban a Budapest-Szombathely vonalon közlekedő intercity vonat egy személyt elgázolt, aki életét vesztette. A sárvári hivatásos tűzoltók a szerelvényen tartózkodó 60 fő leszállításában és a vonatpótló buszhoz kísérésében nyújtottak segítséget. Az utasok közül senki sem sérült meg.

Szombathely külterületén, a 89-es sz. főút két oldala mellett száraz fű, bozótos illetve tarló égett, kb. 2400 m2-en. A szombathelyi hivatásos, szombathelyi és táplánszentkereszti önkéntes tűzoltók a tüzet eloltották. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata a helyszínen tűzvizsgálatot végzett.

Szombathelyen a Söptei úton egy társasház pincéjében 30 cm-es víz állt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a vizet a pincéből eltávolították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!