Díjazás

2019.01.11. 07:00

Hétvégén együtt bálozik a megye és a város

Idén az Agora – Művelődési és Sportházban rendezik január 12-én, szombaton 20 órától a megye és a város bálját, ahol hagyományosan az „év emberét” is díjazzák.

Nemes Judit

Szombathelyen lesz idén a városi és a megyebál is, egyszerre, tavaly Bükön volt az utóbbi

Fotó: VN-archív

Idén Szombathelyen gyűlnek össze a megye és a város vezetői, valamint a vasi bálozók, hogy jó hangulatban töltsenek együtt egy estét, ami egyébként a báli szezon nyitányának is számít a megyében. A rendezvény fővédnöke dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, díszvendége dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2019-ben, néhány éves kihagyás után, nem vidéki helyszínt választottak a megyebálnak, hanem a szombathelyi sportházat, és abban is különleges az idei esemény, hogy a várossal közösen rendezik. Az estre sztárvendéget is hívtak: Radics Gigi énekel majd a nagyérdeműnek. Éjfélkor, az est fénypontjaként, kihirdetik az év vasi emberét.

Szombathelyen lesz idén a városi és a megyebál is, egyszerre, tavaly Bükön volt az utóbbi
Fotó: VN-archív

Vas Megye Közgyűlése és a Vas Megyéért Egyesület delegáltjai legutóbbi ülésükön választották ki az Év Embere cím idei birtokosát, a nevét pedig a bálon éjfélkor hirdetik ki. Az idei jelöltek: Dévai Boglárka tornász, Gyurácz Ferenc irodalomtörténész, szerkesztő, Kiss Katalin biológusmérnök, Merklin Tímea újságíró, Nádorné Vörös Ibolya építőmérnök, prof. dr. Pusztay János nyelvész, egyetemi tanár, Szabó Tibor színművész, dr. Tóth Csaba orvos, dr. Tóth Endre régész, Tóth Kálmán múzeumpedagógus. Tavaly Brenner József atyának ítélték a neves elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában