közösségi sportnap

2019.10.04. 07:00

Hit és sport együtt Szombathelyen

Szerdán és csütörtökön közösségi sportnap volt Szombathelyen dr. Székely János megyés püspök védnökségével. Ő is kedveli a sportot, és ezt meg is mutatta.

Némethy Mária

Dr. Székely János megyés püspök kedveli az asztaliteniszt

Fotó: VN

– Sokféle betegséget hordoz az ember, a lélek és a test állapota egyformán nagyon fontos mindenki számára – hallottuk dr. Székely János megyés püspöktől, aki tegnap az egyházmegyei karitász klienseivel pingpongozott a Püspökvárban. Elárulta: gyerekkora óta asztaliteniszezik, de szívesen biciklizik is például az Írottkőhöz.

A Mária-úton az ország különböző részeiből érkezett zarándokok és karitászosok szerdán a Martineumban ügyességi sportversenyeken vettek részt. A fődíj, egy kerékpár a vasszécsenyi Tóth Kittié lett.

Dr. Székely János megyés püspök kedveli az asztaliteniszt
Fotó: VN

Csütörtökön a karitász nagylengyeli, kemenespálfai, vásárosmiskei és szombathelyi szociális intézményei megváltozott munkaképességű gondozottjainak voltak programok a székesegyház előtt (a kerékpáros KRESZ-ről rendőrök adtak tájékoztatást), a karitász Castellum Teaházában gyógynövényekből, Fairplay Kávézójában pedig puzzle kirakásából „vizsgáztak”.

A sportnap ebéddel zárult a Püspökvárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában