csaló vitte el a foglalót

2019.09.17. 07:00

Hónapok óta albérletet keresett Domika családja – úgy tűnt, megtalálták

Hónapok óta keres lakást a betegséggel küzdő Orsós Domika és családja. Most úgy tűnt, végre találtak megfelelőt. Később kiderült: csalóval tárgyaltak.

Lakosi Gabriella

Domikáék albérletváltásra kényszerülnek – és csak remélni tudják, hogy novemberig megtalálják a megoldást lakhatásukra

Fotó: Horváth Balázs

Ahogy arról beszámoltunk: felmondta a főbérlő a szerződést, költöznie kell a jelenlegi lakásból Domika családjának. Már hónapok óta keresnek olyan albérletet, amelynek a bérleti díját a kisfiú gyógyíttatása mellett is ki tudják fizetni.

Augusztus végén aztán nagy volt az öröm, úgy tűnt, találnak megfelelő lakást – mesélte Orsósné Gyöngyike, Domika anyukája. Szombathelyen, a Jóskar-Olán bukkantak rá a megfelelő albérletre. Megnézték a helyet, boldogok voltak, már a falak színét tervezgették. Az önmagát tulajdonosnak kiadó nő azt mondta: némi javítást kell elvégezni a szobákban – ugyanis elvágtak néhány kábelt –, aztán már költözhetnek is. A teljes kauciót – ami közel 200 ezer forint lett volna – nem tudták helyben kifizetni, így az összeg negyedét letették foglalónak, és megbeszélték: ha elkészültek a munkákkal, kifizetik a teljes díjat.

Domikáék albérletváltásra kényszerülnek – és csak remélni tudják, hogy novemberig megtalálják a megoldást lakhatásukra
Fotó: Horváth Balázs

A dolgok jól alakultak, még képeket is kaptak, hogy halad a folyamat. Egy idő után viszont a nő, akivel tárgyaltak, elérhetetlenné vált, eltűnt a pénzzel. Azóta már feljelentést is tettek a rendőrségen, ahol kiderült, az átvételi elismervény, amit kaptak a csaló nőtől, csupa hamis adatot tartalmaz. A „lakcím” egy panzió székhelye, nem stimmelnek a születési adatok, de még a név sem. Közben pedig a jelenlegi albérletük tulajdonosa is felmondta a szerződést, eladja a lakást.

November végén menniük kell. Most még kétségbeesettebben kutatnak lakás után, de a piaci árakat nem tudják kifizetni. Domika kezelése és taníttatása miatt pedig csak Szombathelyen vagy Sében kereshetnek albérletet, ide jár ugyanis olyan busz, amely elviszi őt az iskolába. Gyöngyike nagyon dühös, és el is van keseredve. Azt mondta, őt már minden megoldás érdekli, és csak remélni tudja, nem kerülnek majd az utcára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában