támogatás

2018.09.21. 07:00

Így segítettetek ti Botondnak

Nagy az öröm a Horváth családnál: kaptak ajándékba beteg­emelő liftet, valamint anyagi támogatáshoz is jutottak a Haladás-szurkolók jóvoltából.

Nemes Judit

Fotó: Szendi Péter

Múlt héten jó híreket szerettünk volna hallani Botiék háza tájáról, ám ez akkor nem sikerült, újabb gondokról mesélt nekünk Horváth Antalné, aki maga neveli három unokáját, köztük a nyolcéves Botondot. A kisfiú több fejlődési rendellenességgel született, nem tudja mozgatni a lábát és kortársaihoz képest a fejlődésben is elmaradt.

Az asszony alig tud elmozdulni mellőle, minden lélegzetvételét figyeli, eteti-itatja, ellátja a gyermeket. A kisfiú növekedése egyre nagyobb fizikai megterhelést ró Horváth Antalnéra, akinek kezdődő gerincsérve egyre kevésbé teszi lehetővé, hogy emelgesse: szükségük volt egy betegemelő liftre, hogy ne súlyosbodjon a gerincproblémája. A segítség nem maradt el, többen keresték fel szerkesztőségünket, hogy szeretnék elajándékozni a használaton kívüli betegemelőjüket, míg mások közvetlenül a családdal vették fel a kapcsolatot.

Fotó: Szendi Péter

A liftet végül falubeliektől kapták, Szukics Máté és anyukája ajánlotta fel számukra az eszközt. – Azt mondták, olvasták az újságban, hogy szükségünk lenne betegemelőre és nem volt kérdés számukra, hogy nekünk szeretnék adományozni a szerkezetet – tudtuk meg Horváth Antalnétól, aki meghatódva mesélte nekünk, mennyire hálás azért az összefogásért, amit tapasztalt az elmúlt napokban és a gyermek születése óta eltelt hosszú évek során.

– Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindenkinek, aki segített, minden felajánlónak. Van, akitől hosszabb ideje tartós élelmiszereket kapunk és tartjuk a kapcsolatot a Haladás szurkolóival is, akik jelezték, hogy hozzájárulnának a lift megvásárlásához. Az eszközt addigra beszereztük, ezért megköszöntem a felajánlást – tette hozzá a nagymama, aki egészen ottjártunkig nem tudott arról, hogy a drukkerek nem álltak el az adakozástól: félmillió forintot juttatnak a kisfiú családjának.

– Nagyon boldogok vagyunk. Új szobát szeretnénk építtetni a házhoz, a pénzt ehhez rakjuk félre, ez most a következő nagyobb célunk – mesélte meghatódva a nagymama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában