Megemlékezés

2019.03.15. 20:40

Így ünnepeltek március 15-én a szombathelyiek – Fotók minden helyszínről

Szombathelyen huszárokkal, zenészekkel, táncosokkal március 15-én reggel 9 órakor megindult az emlékműtől a szabadságharc lelkületét idéző menet, hogy aztán a részt vevők első állomásként az Ady téren, Petőfi Sándor szobránál róják le kegyeletüket.

Tersztyánszky Krisztina

Rövid megemlékezés után továbbindult a tömeg a Március 15. térre, ahol a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred díszalegységének tisztelgése közepette, a Himnusz hangjai mellett felvonták a nemzeti lobogót. Az ünneplők Szombathely Város Fúvószenekarának katonás felvezetésével vonultak át a Savaria Múzeum parkjába. A belvárosban még többen csatlakoztak a menethez.

 

A múzeum lépcsőjéről dr. Hende Csaba, az országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő köszöntötte Savaria Felix, azaz a boldog Szombathely lakóit. A legboldogabbnak minősített város hangsúlyozta csak részben köszönheti gondtalanságát a bőséges munkalehetőségnek, az emelkedő béreknek és a közbiztonságnak. Leginkább mi, városlakók tudjuk egymást boldoggá tenni, ha a béke, a szeretet, az együttműködés jegyében nem egymás, hanem a kihívások legyőzésére fogunk össze. Magyarország ma újra a naggyá válás kapujában áll, de ezt a lehetőséget csakösszefogással tudjuk valóra váltani hangsúlyozta a parlamenti képviselő. Az ünnep részeként adta át dr. Puskás Tivadar polgármester a megbízólevelet és a város jelképes kulcsát Sziber Máté újonnan megválasztott diákpolgármesternek .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában