ELTE SEK

2018.03.18. 09:00

Ilyen volt az igazi ír sziget egy Erasmus-hallgató szemével

Írországot látni kell –véli Rozs Dorina, az ELTE SEK hallgatója, aki Erasmus-programmal járt a szigetországban, és az élményeiről tartott előadást.

Pósfai Péter

Ezúttal Rozs Dorina (jobbról) állt a katedrán Fotó: Pósfai Péter

Emlékek

Kedd este zsúfolásig megtelt a ELTE Savaria Egyetemi Központ C épületének nagyterme, ahol a népszerű sorozat, a Hallgatóink a katedrán legújabb előadására várták az érdeklődőket. A hallgatóság sorait figyelve a legfeltűnőbb volt a határtalan derű, amivel már a belépéskor körberajongták az est „házigazdáját”, az egyetem hallgatóját, Rozs Dorinát.

A terem sarkig tárt ajtaján belépőket kedves plüssállat, színes könyvek és egyéb, a hallgató által a messzi országból magával hozott emlékek fogadták, hirdetve ezzel Írország csodálatát.

Képes előadás

Az ír sziget egy volt Erasmus-hallgató szemével – ezt a címet adta vetített képes előadásának Rozs Dorina. A Magyar Meteorológiai Társaság és a Földrajzi Társaság összefogásával megvalósult rendezvény egyszerre vonzotta a szentek szigetét jól ismerő, azt életük során többször is felkereső oktatókat, az utazások rajongóit és azokat a hallgatókat, akik maguk is eljátszottak már a gondolattal: milyen volna beutazni Írországot, vagy éppen hallgatóként, munkavállalóként élni ott hónapokig, évekig.

Írország mesebeli hely a természeti adottságainak köszönhetően. Fotó: Pixabay

Pontosan úgy, ahogy ezt Rozs Dorina is tette, amikor az Erasmusnak köszönhetően aktív részese lehetett az ír egyetemi ifjúság mindennapjainak. Az előadás hangulatára mindvégig jellemző volt a rendkívül komoly kihívás fiatalos, lendületes ítélete, amely sokakban fogalmazta meg a vágyat: Írországot látni kell, az ottani emberek mentalitását, a magyarokhoz való pozitív hozzáállásukat pedig mindenkinek „kötelező volna” megtapasztalni. Rozs Dorina méltatásaként az őt bemutatók kihangsúlyozták, hogy az OTDK-n településföldrajzból országos második helyét megszerzett egykori diák nemcsak kiérdemelte, hogy Írországban legyen egyetemista, de a számára kínált térben képes volt figyelemfelkeltő előadással is kedveskedni hallgatóinak.

A kedd esti rendezvény folytatásában reménykedve megköszönhetjük, hogy a szentek szigetét, Szent Patrik hazáját kellemes közelségbe hozta a Savaria Egyetemi Központ hallgatóságának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában