Szombathelyi oktatóknak

2018.06.20. 20:00

Innovációs workshop a SEK-en

Június 15-én, péntek délelőtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Innovációs Központjának munkatársai tartottak beszélgetéssel egybekötött előadásokat a Savaria Egyetemi Központ Tanácstermében megjelent szombathelyi oktatóknak.

Vas Népe

A párbeszéd volt a lényeg Fotó: ELTE SEK Facebook-oldala

A prezentációk áttekintették az egyetem innovációs stratégiáit, bemutatták, hogy miként gondolkodnak az egyetemi polgárok az innovációról, illetve, hogy egyáltalán hogyan definiálják ezt a kifejezést.

Szeretnének bekapcsolódni

Elsőként Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központjának igazgatója köszöntette a megjelenteket és összefoglalta a délelőtt menetrendjét: a két, innovációs gyakorlattal és felméréssel foglalkozó előadás után beszélgetésre és ebédre várják a téma iránt érdeklődő egyetemi oktatókat, dolgozókat. Bár az ELTE-t sokan az alapkutatások bázisának tartják, az intézmény egyre inkább szeretne bekapcsolódni az újító fejlesztések világába. Az Innovációs Központ ezeknek a feltételeit, koordinálását és adminisztrációját látja el, de fontos támogató funkciója van, sőt a szabadalmaztatásban is a kutatók segítségére lehet.

A párbeszéd volt a lényeg Fotó: ELTE SEK Facebook-oldala

Haladni a korral

Dr. Németh István, szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettes a minikonferencia fontosságát emelte ki: fel kell ébredni, haladni a korral és a megújulás lehetőségeit keresni, utalt a téma időszerűségére. A rektorhelyettes szerint az órák alatt a legkiválóbb sakkmesterek szintjére emelkedő mesterséges intelligencia korát éljük, ahol a tudás és készség újraértékelődik, hamarosan kiderül, hogy mi lesz az ember szerepe az új, digitális világban. Véleménye szerint az Ipar 4.0 korszakában a „Learning 3.0” szintjére kell emelkednünk, amely a közös tudásszerzést és megosztást jelenti, elmosódnak a határok tanár és diák, intézmény és külvilág között.

Nyári Lajos innovációs szakértő az ELTE-n belüli, innovációval kapcsolatos felmérés eredményeit mutatta be: a felmérésben résztvevőknek értékelniük kellett az egyetem innovációs gyakorlatát, ennek a tevékenységnek a hasznát és fejlesztési javaslatokat is megfogalmazhattak: a szombathelyi találkozónak is célja, hogy valódi párbeszédet folytassanak az ELTE érdekelt részei.

Az előadásokat kötetlen beszélgetés és hozzászólási lehetőség követte, majd ebédre invitálták a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában