Pályázat

2019.07.17. 07:00

Jákfai falunap fűnyíróval és sportöltözővel

Az idén is megrendezték Jákfán a hagyományos falunapot, amelynek alkalmából átadták a helyi focicsapat felújított sportöltözőjét, valamint birtokba vehette a település a pályázati támogatással elnyert fűnyírótraktorokat és fűkaszákat.

Polgár Patrícia

Fotó: Ohr Tibor

A futballpályán megrendezett falunapon Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is tiszteletét tette: ő adta át a megújult sportöltözőket. Szintén birtokba vehették a jákfaiak a Sághegy LEADER Egyesület civil szervezetek részére meghirdetett pályázatán elnyert fűkaszákat és fűnyíró traktorokat. A felhívásra a Jákfai Sportegyesület és a Jákfáért Egyesület közösen pályázott, az elnyert eszközökkel a település zöldterületeit, valamint a sportpályát és

környezetét fogják gondozni. A sportegyesület a focipálya ápolására önjáró öntözőkocsira is beruházott az elnyert összegből.

 

Fodor Lászlóné, a község polgármestere további nyertes pályázatokról is beszámolt: a Magyar Falu Programban pénzt kapnak közösségszervező alkalmazására, de több mint egymillió forinttal segítik a már meglévő falugondnoki szolgálat működését is. Szintén a Sághegy LEADER Egyesület felhívására adtak be sikeres pályázatot, az ott elnyert pénzből ősszel faluházat szeretnének kialakítani. A polgármester asszony bízik abban, hogy a fejlesztések hosszú távon lakosságmegtartó erővel bírnak majd. Ágh Péter pedig reméli, hogy Fodor Lászlóné továbbra is odaadással fogja vezetni Jákfát, hiszen az országgyűlési képviselő szerint egy község úgy lehet élhető és akkor tud fejlődni, ha olyan emberek irányítják, akik szívüket-lelküket adják településük jobbá tételéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában