moziajánló

2018.02.06. 10:58

A jégkorcsolyázó, aki merényletet szervezett riválisa ellen – Filmek Vasban, amiket nem érdemes kihagyni

A héten sajnos nem lesz túl jó idő a szabadtéri programokhoz, így ha kikapcsolódásra vágyik, érdemes lesz moziba mennie. Hogy miért? Közeleg az Oscar-díj átadás, s szerencsére Vas megyét sem kerülték el a díjra esélyes filmek. Most a hét legjobban várt alkotásait mutatjuk be!

Rákos Bianka

Én, Tonya

Az egykori olimpiai bajnok korcsolyázó, Tonya Harding életét feldolgozó alkotás, nem egy átlagos életrajzi film. Fekete humor, hihetetlenebbnél-hihetetlenebb (mégis létező) karakterek, és lenyűgöző színészi játék teszi különlegessé. Persze az sem mindennapi, hogy a főszereplő képes volt felbérelni valakit, hogy rátámadjon viperával legnagyobb riválisára. Vagy mégsem?

http://coub.com/view/1306mu

 Miről szól?Tonya Harding és családja tipikusan az a fajta, akikre Amerikában a „white trash” (szegény, lecsúszott, gyakran erőszakos fehér bőrű emberek) kifejezést használják. Bár sem testalkata, sem családi háttere nem a legideálisabb, a kis Tonya mégis műkorcsolyázni kezd, amelyhez meglepően nagy a tehetsége. Sikert sikerre halmoz, ő lesz az első nő a történelemben, aki megcsinálja a triple axelt-t a legnehezebb ugrást a sportágban. Az anyja mellett azonban volt férje is megnehezíti a nő életét, ráadásul sorsa váratlan fordulatot vesz, mikor riválisát, Nancy Kerrigan-t megtámadják. A nyomok a Tonya exéhez vezetnek, így a nő hamar közellenség lesz. Vajon tényleg köze van a merénylethez, vagy ő is csak egy áldozat?

A világ összes pénze

Ridley Scott, az Alien filmek és a Szárnyas Fejvadász rendezője igazán pörgős és izgalmas bűnügyi filmet hozott össze, amelyért nem véletlenül kapott az egyik szereplő, Christopher Pulmer Oscar jelölést. A film hosszú utat tett meg a mozivásznakig, hiszen Pulmer helyett, eredetileg Kevin Spacey-t szerződtették a milliárdos J. Paul Getty szerepére, ám zaklatási botránya miatt az utolsó pillanatban kirúgták. Érdekesség, hogy a legelső előzetes még Spacey-vel készült el.

http://coub.com/view/1306qy

Miről szól?

Párizsban elrabolják a 16 éves III. John Paul Getty-t, a világ leggazdagabb emberének, az olajmágnás J. Paul Getty unokáját. Az elrablók 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte, ám a fiú édesanyja, Gail hiába könyörög a fösvény nagyapának, ő nem hajlandó fizetni. Az asszony kénytelen Getty üzleti tanácsadójához, az egykori CIA ügynök Fletcher Chase-hez fordulni, hogy jobb belátásra bírja az emberrablás tényében is kételkedő Gettyt.

A szabadság ötven árnyalata

A Szürke ötven árnyalata utolsó kötetének feldolgozását bizonyára már sok rajongó várta. Az első két rész hatalmas bukás volt kritikai szempontból, ám úgy tűnik, a nézők sokkal elnézőbbek: a filmek egytől-egyig kasszát robbantottak. S mit ígér az utolsó rész? Nagyjából ugyanazt, mint az első kettő…

http://coub.com/view/1306wf

Miről szól?

A félszeg Anastasia és a milliárdos Christian Grey szerelme végre beteljesült, hiszen nemrég örök hűséget fogadtak egymásnak. A nászút és a házas élet azonban tartogat némi meglepetést, főleg, hogy egy régi ellenség, nemcsak elválasztaná egymástól a szerelmeseket – annál sokkal többre vágyik. Grey nem tud szabadulni múltjától, míg Ana egyre biztosabb abban, hogy gyermeket vár.

Testről és lélekről

Enyedi Ildikó filmje, egyhuzamban a harmadik magyar film, amely esélyes az Oscar-díjra. Vajon mitől ennyire népszerű egy elsőre egyszerűnek tűnő romantikus film?

http://coub.com/view/1307bs

Miről szól?

Mária és Endre egy vágóhídon dolgoznak. A nő minőségellenőr, a férfi pedig pénzügyi igazgató. A két emberben szinte nincsen semmi közös a munkahelyükön kívül, álmukban mégis rendszeresen találkoznak szarvasok alakjában…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában