jógamóka

2017.11.14. 13:25

A jóga az idősek legújabb hobbija

Változatos programokkal kapcsolódhatnak ki az idősek, az Óperint városrészen élők új hobbija a jóga.

Pusztai Krisztina

Fotó: Pixabay

– Háromtól százhárom éves korig mindenki kipróbálhatja az Etka-jógát. A velünk született mozgásokat gyakoroljuk – mondta Kovácsné Károlyi Gizella oktató, sportedző. Az Óperint városrészen élő idősek számára a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat szervezett Etka-jóga foglalkozásokat a Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet tornatermébe. Már nyolcadik alkalommal jógázhattak hétfőn nem csak a városrész idősei, de az intézet lakói is. A kerekesszékkel élők is kihasználták a lehetőséget, hiszen a feladatsorok nagy részét ők is el tudták végezni.

– Mosolyogva jönnek a résztvevők, azt mondják, jobban érzik magukat, jobb a közérzetük – mesélt a visszajelzésekről az oktató.

– A mostani sorozat után tíz alkalmas meridián jógára, aztán gerinctornára várjuk a környék lakóit – tájékoztatott Kergyikné Léránt Erika, programszervező. – Azon vagyunk, hogy fizikálisan, szellemileg, lelkileg is feltöltődjenek az idősek a programjainkon. Nagy hangsúlyt fektetünk az egészségmegőrzésre, a témában a közeljövőben különböző előadásokat hallgathatnak a szépkorúak. Népszerű az Idősek Szabadegyeteme, ma délután egy természetgyógyász tart előadást, decemberben pedig a társas kapcsolatokról lesz szó. Kártyapartik, vetélkedők, kirándulások, filmklub, irodalmi foglakozások színesítik öt szombathelyi klubunk tagjainak mindennapjait – tette hozzá.

A tagok közül sokan egyedül élnek, sokat jelent számukra, hogy társaságban lehetnek. – Általában az elindulás nehéz, hogy egy új közösség felé nyissanak, idegenek közé menjenek. A többség szerencsére rendre ott ragad a foglalkozásokon és a társaság oszlopos tagjai lesznek – zárta gondolatait a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában