Szép magyar beszéd

2019.04.20. 20:00

Kazinczy-jelvény, arany fokozat – Sikeres vasi diákok a versenyen

Szép sikert értek el vasi általános iskolás diákok a Kazinczy Ferenc nevével 54. alkalommal megrendezett országos Szép magyar beszéd verseny regionális fordulóján.

Vas Népe

Sarlós Amina és Szakonyi Károly Fotó: VN/Boglári iskola

A Dunától nyugatra eső megyék 5–8. évfolyamos (11–14 éves) diákjai vettek részt a Balatonbogláron megrendezett regionális fordulón kilenc megyéből (Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala) és a fővárosból.

Három vasi versenyző kapta meg a rangos zsűritől a Kazinczy-jelvény arany fokozatát: Pungor Viktória, Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI, Szombathely, felkészítő: Cseriné Kiss Judit; Sarlós Amina, Szent Benedek Katolikus Általános Iskola, Celldömölk, felkészítő: Lendvay Istvánné; Tóth Luca Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5–8. évfolyamos iskolája, Szentgotthárd, felkészítő: Lászlóné Király Tünde.

Sarlós Amina és Szakonyi Károly Fotó: VN/Boglári iskola

A díjakat Szakonyi Károly Kossuth-díjas író, a Kazinczy-díj Alapítvány elnöke és Bordi András, a Magyar Rádió Kazinczy-, Körmendi László- és Wacha Imre-díjas bemondója adta át. A Péchy Blanka által útnak indított verseny ma is népszerű az általános és középiskolás diákok körében egyaránt. Az országos döntőt áprilisban rendezik meg Győrben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában