ellenőrzés

2017.10.18. 08:00

Kerékpározókat ellenőriztek Körmenden – Nem volt prizma, hiányzott a csengő

KÖRMEND A kerékpárral munkába járókat ellenőrizték a rendőrök, a büntetés viszont ezúttal szerencsére elmaradt.

Pusztai Krisztina

Kiss Ferenc biciklijét is ellenőrizték a rendőrök. Csak a fényvisszaverő prizma hiányzott, ajándékba kapott egyet az egyenruhásoktól Fotó: Szendi Péter

– Jó napot kívánunk! Átnézhetjük a biciklijét, hogy megvannak-e a kötelező tartozékok? – kérdezték az egyenruhások Szabó Ritától, a gyógyszergyár egyik dolgozójától műszakkezdés előtt. A körmendi gyáregységnél folytatódott tegnap a rendőrség Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet! elnevezésű kampánya, amely három évvel ezelőtt indult. Azzal a céllal keresik fel a nagyobb foglalkoztatókat, hogy felhívják a kerékpárral munkába járók figyelmét a kötelező tartozékok fontosságára, amelyek nélkül fokozott balesetveszélynek vannak kitéve.

Kiss Ferenc biciklijét is ellenőrizték a rendőrök. Csak a fényvisszaverő prizma hiányzott, ajándékba kapott egyet az egyenruhásoktól
Fotó: Szendi Péter

 

– Csak egy fényvisszaverő prizma hiányzott – mondja Szabó Rita. Köbli Katalin kétkerekűjéről a csengő veszett el, még korábban. Büntetést nem kaptak, sőt ajándékkal kedveskedtek a kerékpárosoknak. Ami hiányzott a biciklikről, azt pótolták a rendőrök. Kolozsvári Róbert alezredes, a Körmendi Rend-őrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője kiemelte: – Ilyenkor csak ellenőrizzük a kerékpárokat, és felteszünk néhány kérdést az embereknek, tisztában vannak-e az alapvető közlekedési szabályokkal, felfrissítjük az ismereteiket – hangsúlyozta. A kampány folytatódik, a következő állomás Szentgotthárd lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában