Fekete Bég

2019.04.26. 11:30

Keresztrejtvényfejtők nagy versenye Sárváron

Kilencedik alkalommal rendezték meg Sárváron a Fekete Bég országos keresztrejtvényfejtő kupát. A több mint százötven induló között már van sárvári rejtvényfejtő mester is. Az első versenyhez képest mára megduplázódott az indulók száma.

Pajor András

Rejtvényfejtők a városházán Fotó: Pajor András

Egy évben 10-12 jelentős hazai versenyen mérik össze tudásukat a feladványfejtők. Az eltelt esztendők alatt ezek sorába iratkozott fel a sárvári verseny.

A város minden évben visszaváró vendégszeretetét fogalmazta meg Sárvár turisztikai sikerei titkaként Máhr Tivadar alpolgármester köszöntőjében.

A versenynek kezdő, haladó, mesterjelölt és mester fokozatai vannak. A verseny több termemben zajlott. Az évek során megduplázódott az indulók száma, az idei kilencedik alkalommal talán már a városházát is kinőtte a rejtvényfejtők nagy versengése, olyan élénk volt iránta az érdeklődés.

Rejtvényfejtők a városházán Fotó: Pajor András

Nemcsak az indulók létszáma, hanem a keresztrejtvényfejő verseny rangja is emelkedett. Kasparek Éva, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke szerint Sárvár felkerült a hazai rejtvénybarátok térképére.

Az idei Fekete Bég kupa sikerét látva a főszervező Gerbert Ottóné úgy véli: jövőre biztos lesz tizedik – azaz jubileumi keresztrejtvényfejtő verseny Sárváron. A város biztosan visszavárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában