Fürdőhely

2019.07.22. 07:15

Készül a kutyastrand az Abért-tónál

A hétvégén elkezdődött az Abért-tóhoz tervezett kutyastrand kivitelezése. Önkéntesek segítségével készül Vas megye első ilyen helye.

Lakosi Gabriella

Önkéntesek közreműködésével valósul meg a strand

Fotó: Vas Népe

Nemrég jelentették be, hogy már megyénkben is lesz lehetőségük a gazdiknak, hogy a nyáron természetes vízhez vigyék pancsolni kedvencüket. A kivitelezés pedig máris elkezdődött. Prim József, a Közösen a Kutyákkal Egyesület alapító tagja elmondta: majdnem 2400 négyzetméter áll majd a négylábúak rendelkezésére.

Önkéntesek közreműködésével valósul meg a strand

Az egész területet kerítéssel veszik körbe, a vízben pedig bójasor jelzi majd, meddig mehetnek az állatok. Szombaton kimérték a területet, vasárnap pedig az oszlopok helyét fúrták ki. A hónap végéig nem csak a kerítést állítják fel, hanem fákat telepítenek és rámpákat is tesznek a vízhez.

Ezzel az első ütem elkészül, ezután terveznek egy kis megnyitót az ingyenesen használható strandhoz. Azt ígérik, folyamatosan fejlesztik ezután is a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában