Adótartozás miatt kerülnek most kalapács alá

2019.01.12. 11:30

Két vasi ingatlanrész van a NAV listáján

A vas­szentmihályi házrészt mintegy 523 ezer, a borgátai ingatlant 944 ezer forint tartozás miatt hirdette meg árverésre a NAV. Online lesz mindkét licit, az egyik februárban, a másik márciusban.

VN

Országszerte 72 ingatlan árverését hirdette meg a NAV. A borgátai ház felére vár liciteket

Fotó: NAV/VN

Országszerte összesen 72 ingatlan árverését hirdette meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A 72 tétel között van út, panzió, de még udvar is, Vas megyében viszont két házrész kerül képletesen és virtuálisan kalapács alá.

A NAV ismertetőiből kiderül: a vasszentmihályi ház egynyolcad tulajdonhányadát adótartozás miatt árverezik el: a 456 ezres adótartozás a pótlékkal és a végrehajtási költséggel együtt 523 ezer forint. Ennyit nem keres a NAV a házrészen, a becsült értéke 218 ezer forint.

Országszerte 72 ingatlan árverését hirdette meg a NAV. A borgátai ház felére vár liciteket
Fotó: NAV/VN

A másik vasi meghirdetés egy borgátai ingatlan kicsit több mint fele, azt 1,6 millió forintra értékelték fel és összességében 944 ezer forint a tulajdonos felhalmozott adótartozása, vagyis fedezi a házrész eladása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában