kapcsolaterősítés

2018.07.30. 19:29

Kezdődnek a Hegyháti Napok

Több mint négy évtizede rendezi meg a város a Hegyháti Napokat, a program most szombaton a rétesfesztivállal indul.

Pogács Mónika

A Kismákfán táborozó cserkészcsapat felsorakozott az első világháborús hősök emlékművének megkoszorúzáshoz Fotó: Pogács Mónika

Idén is kulturális, gasztronómiai és folklóreseményekben gazdag rendezvénysorozatot kínálunk vendégeinknek – hangsúlyozta Tóth Balázs, Vasvár polgármestere. – Egy pályázati forrásból kialakított helyi termelői piac megnyitóját is a fesztiválkezdetre, szombatra időzítettük, ezzel hangsúlyozva a helyi értékek fontosságát – tette hozzá.

A Kismákfán táborozó cserkészcsapat felsorakozott az első világháborús hősök emlékművének megkoszorúzáshoz Fotó: Pogács Mónika

– Az 1970-es évek közepén az akkori, kultúráért felelős szakemberek jó érzékkel azt a célt tűzték ki, hogy Vasvár a térség falvaival összefogva tartalmas programokat kínáljon a vasvári búcsúhoz közeli időpontokban – idézte fel a Hegyháti Napok kezdeteit Gergye Rezső, a Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója. Kiemelte: a Hegyháti Napok feladata a helyi értékek bemutatása a kultúra eszközeivel. Ezt a célt szolgálja majd a képzőművészeti alkotótábor is, amelyet ötödször rendeznek meg, az alkotók feladata lesz, hogy óriásmolinókat fessenek a város éves nagyrendezvényeihez. A rétesfesztivál szintén helyi értéket őriz: a sütemény tradicionális készítési módjait igyekszik továbbörökíteni, megtanítani a következő generációk háziasszonyaival.

A Békenap sem maradhat el: a városközpontban augusztus 11-én tárlatlátogatással, koncertekkel, folyik a város bora, tűzi- és vízi játék zárja a napot. A családok is találnak majd programokat: óriásbáb-kiállítást a Castrum Galérián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában